Bătaie pentru banii de la “Casa Verde”

Îcepând din 10 octombrie şi până la data de 24 octombrie 2016, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea se pot depune dosarele de finanţare, în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, beneficiari fiind persoanele fizice.

Încă de duminică, 9 octombrie, APM Vâlcea a fost asaltată de vâlcenii dornici să îşi depună dosarele de finanţare pentru Programul „Casa Verde” pentru a se înscrie pe lista de aşteptare. Luni, 10 octombrie, în faţa sediului APM Vâlcea se aflau aproximativ 300 de persoane care îşi aşteptau rândul pentru a intra în instituţie şi pentru a-şi depune dosarul. Suma alocată sesiunii de finanţare din acest an pentru populaţie este de 60 de milioane lei. Pentru judeţul Vâlcea a fost repartizată suma de 1.108.401 lei, acest lucru permiţând înscrierea a aproximativ 200 de dosare, în funcţie de tipul instalaţiei alese. În cadrul acestei sesiuni vor fi promovate două tipuri de proiecte şi anume: până la 3.000 lei, pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; până la 6.000 lei, pentru instalarea panourilor solare presurizate; până la 8.000 lei, pentru instalarea pompelor de căldură, exclusiv pompele de căldură aer-aer. Responsabil pentru implementarea proiectului la nivel judeţean este Silvia Pădurariu din cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vâlcea. Program de primire dosare: luni-joi, orele 8.30-11.30 şi 12.30-15.30, vineri – 9.00-12.00.
Se recomandă celor interesaţi de obţinerea acestei finanţări să urmărească în permanenţă informaţiile afişate pe site-ul finanţatorului, Administraţia Fondului pentru Mediu, respectiv: www.afm.ro. (T.G.)