Bătaie de joc la Clubul de Handbal

Vâlcea a avut o echipă mare. Oltchim! Ne-a costat o avere. O avere, domnilor şi doamnelor, şi a adus pagube importante. Pentru cei care nu ştiţi, Oltchim, societatea comercială cu capital de stat din care au muls toate partidele, toţi lideri politici, toată presa locală şi o bună parte din cea naţională, (colegii noştri au primit bani grei ca de fapt să ascundă adevărul şi să ridice osanale conducătorilor de acolo), a plătit în echipa de handbal, de-a lungul anilor, mai mult decât ar fi trebuit să plătească către CET Govora pentru energia consumată.

Handbalistele au avut o viaţă de lux, câţiva privilegiaţi de lângă echipă au trăit în huzur plimbându-se prin toată Europa. Unii dintre şefii pasionaţi de handbal şi-au mai găsit şi amante printre handbaliste, alţii chiar neveste. Dar societatea comercială a pierdut bani susţinând o echipă de care nu are nevoie.
Acum administraţia oraşului pierde bani buni susţinând o altă echipă de handbal. Numai că acolo este de data asta bătaie de joc direct pe banii râmnicenilor. Care plătesc taxe şi impozite din greu. La HCM este o bătaie de joc şi faţă de funcţonarii din primărie. În timp ce majoritatea dintre aceştia nici nu pot visa la un salariu decent de 2000 de lei, la HCM, fetele care se joacă cu mingea câştigă frecvent peste 2 mii de euro. Lunar. Şi au cheltuieli imense pentru fel de fel de rahaturi. Iar preşedintele Clubului are un salariu mai mare decât al primarului. Salutări Tomiţă, apropo îţi merge bine cu şmecheria de la Club! Păi dacă îţi merge de ce te caută creditorii?

O ancheta jurnalistică completă despre coţcăriile financiare de la HCM citiţi mâine, 11 decembrie, după ora prânzului aici pe siteul nostru!

Traian GUMINSKI