Bărbaţi prinşi la pescuit ilegal pe râul Olt-Ioneşti

Jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea au executat o misiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol pe râul Olt, în zona localităţilor Băbeni, Ioneşti şi Drăgăşani la solicitarea inspectorului piscicol din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură Mehedinţi – Filiala Oltenia, acţiune în urma căreia au fost depistaţi 4 bărbaţi ce pescuiau ilegal cu ajutorul unor unelte de plasă de tip monofilament (setcă monofilament).

În jurul orelor 03:00, jandarmii au observat în zona localităţii Ioneşti la aproximativ 600 m aval de CHE Ioneşti, patru bărbaţi ce pescuiau pe râul Olt cu ajutorul a două bărci pneumatice. Jandarmii au intervenit şi i-au depistat pe A Alexandru de 19 ani din Drăgăşani, M. Gheorghe de 21 de ani din Ioneşti, M. Cristian de 18 ani din Ioneşti şi O Cezar de 41 de ani din Ioneşti, în timp ce pescuiau ilegal cu ajutorul a două bărci pneumatice de două persoane şi a mai multor plase monofilament. Acestora le-au fost întocmite acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de “producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” din OUG 23/2008 modificată şi completată de legea 317/ 2009 privind pescuitul şi acvacultura.
Uneltele folosite la săvârşirea faptei
– una buc. barcă pneumatică de culoare verde inscripţionată „STORM”, prevăzută cu două vâsle,
– una buc. barcă pneumatică, de culoare maro, neinscripţionată, confecţionată artizanal, prevăzută cu două vâsle,
– 2 (doi) saci din rafie în care se afla 400 m de setcă monofilament,
– 1 (unu) sac din rafie în care se afla 300 m setcă fir textil,
– 3 (trei) saci din rafie în care se afla 300 m de plasă monofilament,
– 1 (unu) sac din rafie în care se afla cantitatea de 20 kg. peşte, specia caras
au fost ridicate în vederea confiscării şi au fost predate lucrătorilor Postului de Poliţie Ioneşti pentru continuarea cercetărilor. Asupra celor patru persoane s-a mai găsit şi o cantitate de peşte din specia caras, rezultată în urma pescuitului ilegal care întrucât se afla în stare vie a fost eliberată în apele răului Olt.