BĂRBAT REȚINUT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI REFUZ DE PRELEVARE DE PROBE BIOLOGICE

În noaptea de 17 spre 18 ianuarie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii orașului Bâlcești, în timp ce acţionau în orașul Bâlcești, județul Vâlcea, au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autovehicul, care însă nu s-a conformat.

În continuare, s-a procedat la urmărirea acestuia, conducătorul oprind pe o altă stradă, iar în momentul în care a văzut organele de poliție, a trecut pe scaunul din dreapta față al autoturismului, prezizând că nu el a condus autoturismul respectiv.

La scurt timp, bărbatul a fost prins de polițiști, iar din verificări, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest, precum și să fie condus la spital pentru recoltarea de probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, la data de 18 ianuarie a.c., în urma documentării activității infracționale, conducătorul auto a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
.
În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, urmând ca în decursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, pentru dispunerea măsurilor legale.