Bărbat reţinut de DIICOT Vâlcea pentru atacuri informatice

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat o percheziţie în Bucureşti, la locuinţa unui bărbat bănuit ar fi iniţiat un atac informatic asupra unui site de licitaţii, cauzând un prejudiciu de 35.000 de dolari, sumă necesară resecurizării conturilor clienţilor.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi cei ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat azi, 22 aprilie o percheziţie la locuinţa unui bărbat, de 33 de ani, din Bucureşti, bănuit de comiterea de infracţiuni informatice.
“Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2011, persoana în cauză, folosind o cheie de criptare sustrasă din codul sursă al unui site de licitaţii online, ar fi obţinut acces la datele cu caracter personal ale utilizatorilor legitimi ai unei companii, iniţiind un atac informatic. Astfel, s-a stabilit că ar fi fost accesate fără drept 7.166 de conturi, fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 35.000 de dolari, sumă necesară resecurizării conturilor. În urma percheziţiei, au fost ridicate 6 telefoane mobile, 5 hard-diskuri, 3 laptop-uri, 1 card de memorie, 1 stick de memorie. Cel în cauză urmează a fi condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de fraudă informatică şi acces fără drept la un sistem informatic. La activităţi au participat luptători din cadrul Serviciului de Intervenţii şi Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, se precizează în comunicatul transmis de IPJ Vâlcea.