BĂRBAT DIN COSTEȘTI REȚINUT ȘI PUS SUB CONTROL JUDICIAR PENTRU TĂIERE ȘI FURT DE ARBORI

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 29 de ani, din comuna Costești, bănuit de comiterea infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2019 – iulie 2020, bărbatul în calitate de administrator al unei firme ce are ca obiect de activitate exploatarea forestieră, ar fi tăiat fără drept și sustras mai mulți arbori de dimensiuni mari, diferite specii, din fondul forestier ce se află pe raza comunei Costești, prejudiciul fiind de peste 31.000 de lei.
La data de 09 septembrie a.c., în urma probatoriului administrat, organele de cercetare penală au dispus reținerea bărbatului pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind încarcerat la Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Vâlcea.
La data de 10 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Horezu, nu a admis solicitarea de arestare preventivă propusă de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Horezu, bărbatul fiind pus sub măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.