Barba talibană a ministrului Lucian Bode

“Talibanii au interzis bărbieritul sau tăierea bărbii în provincia Helmand din Afganistan. În această scrisoare, emisă de departamentul de moravuri și virtuți, frizeriile și băile sunt avertizate că, în caz de încălcare, vor fi pedepsite în baza legii Sharia”, anunță un jurnalist, corespondent in Afganistan.
Noi românii suntem cel mai puțin îndreptățiți să-i criticăm pe talibani pentru această decizie, dar și pentru multe altele, și cu atât mai puțin îndreptățiți să-i considerăm sălbatici, needucați sau proști.
Noi avem un prim ministru arestat cândva prin SUA, repetent cândva prin Vâlcea, atacator al monedei naționale cândva prin ING și nemâncător de pâine, dar nici de mămăligă. Pe Vasilică nu-l vor cei de la AUR și alegătorii acestui partid, nu-l vor cei din PSD și alegătorii lor, nu-l vor cei din USR din PLUS și după cum s-a văzut nici 40% din liberali nu–l vor, dar uite că-l lăsăm premier pentru că așa vrea un sas iubitor de golf cu o soție iubitoare de tenis.
Ce pretenții să avem de la talibani să renunțe la bărbile lor dacă noi avem un Lucian Bode ministru pe două ministere și mare prim vicepreședinte al PNL pe probleme strategice??!!
Marele strateg Lucian Bode ar fi părut mai rațional dacă ne dădea ordin să ne lăsăm barbă decât dacă dicta niște măsuri aberante cum ar fi aceea de a fi amendați cetățenii care umblă pe străzi după o anumită oră în localități în care șase oameni dintr-o mie sunt gripați.
Bode ăsta a fost de acord ca mii de chelneri din România să se transforme în niște adevărați polițiști ce legitimează clienții, le verifică cartea de identitate și apoi codul de vaccinare. Bode ăsta crede că dacă se închid alimentările în weekend la ora 18.00 în anumite localități se vindecă lumea mai repede și se îmbolnăvesc mai puțini oameni.
Liderii talibanilor poartă barbă și turban, dar pozele îi arată ca fiind niște oameni integrați în peisajul acelui popor, a națiunii afgane. Îi leagă ceva de trecutul și istoria țării lor.
Dar uitați-vă, vă rog, puțin, la câteva poze cu Vasilică Cîțu, de neratat cea în care apare ca un Superman sau cea de la ședința în care Eugen Teodorovici i-a spus cu atâta eleganță “Chiparosule!”.
Mai uitați-vă puțin și la pozele recente ale genialului dublu ministru Lucian Bode!
Îi vedeți ca pe niște români autentici? Vă simțiți reprezentați de inteligența, empatia și priceperea lor? Băi, fraților, vă simțiți măcar în siguranță cu ministrul Bode sau sunteți mândri că avem asemenea conducători?
Eu personal mi-aș lăsa și o barbă de doi metri dacă cineva ne-ar da șansa să avem un Guvern fără muhaiele în el!

Traian GUMINSKI