AUREL SIMION – candidatul PNL la preşedenţia CJ Vâlcea are soluţii pentru cultivatorii de legume

Aurel Simion, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea, secretar de stat în Ministerul Agriculturii, și-a propus să dezvolte în Râmnicu Vâlcea un centru de colectare a legumelor de la producătorii locali, pentru a reduce pierderile suferite de aceștia din cauza faptului că nu își pot conserva produsele. Și proiectul său de județ este unul bazat pe investiții și progres.

“Sunt adeptul parteneriatelor, și ca să dezvolt județul este nevoie de o bună colaborare cu primăria reședință de județ. Sunt foarte multe proiecte de făcut în comun. Voiam să vorbesc despre dezvoltarea rurală, despre micii producători, este important lanțul scurt de la producător către cumpărător. În acele parcuri industriale pe care le gândim la nivel județean obligatoriu trebuie să avem și acele depozite de colectare pentru ceea ce produce și nu valorifică la timp țăranul român. Noi trebuie să valorificăm absolut orice. În anul 2020 am propus acel sistem piramidal, cele 9 centre logistice de colectare la nivel național prin PNRR, în așa fel încât să le putem amplasa în zone aglomerate, în așa fel încât să putem să creăm lanțul scurt către populația urbană și să aibă hrană. În PNRR nu au fost introduse, dar putem să o dezvoltăm la nivel județean.
Pentru legumicultorii din zona de sud a județului, este bine de știut că 96% din producția de legume se face într-o perioadă foarte scurtă, de 3,5 – 4 luni maxim. Atunci avem supraproducție și piața nu poate să înghită produsele proaspete. Decât să le pierdem mai bine intervenim în așa fel încât să le valorificăm atunci când piața o cere, de aceea este important să avem acele centre de colectare. Am ajuta și producătorii și cumpărătorii, care vor beneficia de produse locale foarte bune și, în acest fel putem dezvolta zona rurală, să limităm depopularea, atâta timp cât veniturile sunt îndestulătoare pentru cei care muncesc. Trebuie să intervenim și să ajutăm tot prin parteneriate locale, în așa fel încât tot ce avem noi frumos și bun să dezvoltăm. Este nevoie de o publicitate mai mare județului nostru, pentru că sunt elemente cu care ne putem mândri și putem ieși cu ele pe piață”, afirmă candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Vâlcea.