Atenţie, şoferi! S-a redeschis Transalpina!

Aurora Gherghina, subprefectul județului Vâlcea, a participat alături de prefectul Județului Gorj, Ciprian Adrian Florescu, la redeschiderea circulației pe Drumul Național DN 67C – Transalpina.

De miercuri, 16 mai 2018, Transalpina este deschisă turiștilor, cu următoarele restricții: 3, 5 tone și 30 km/h în interval orar 08:00–20:00. Totodată, o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului, Secției de Drumuri Naționale, Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului pentru Situații de urgență, Inspectoratului Județean de Jandarmi – Gorj și Vâlcea, dar și Salvamont Gorj, s-au deplasat pe DN 67C – Transalpina, pentru a semna Procesul Verbal de verificare a viabilității drumului.


“În urma verificării DN 67 C Rânca-Obârșia Lotrului, de către o comisie mixtă, formată din reprezentanții DRDP Craiova, SDN Tg.-Jiu, SDN Vâlcea, IPJ Gorj, IPJ Vâlcea, s-a luat decizia deschiderii acestui tronson de drum circulației publice, cu următoarele restricții:-restricție viteza la 30 km/ora, -restricție tonaj<3,5 tone, -circulația autovehiculelor permisă doar in intervalul orar 08-20. Semnalizarea rutieră, atat pe orizontala, cât și pe verticala se prezintă in condiții bune, parapetul de protecție asigura siguranța rutiera pe întregul sector de drum, unde se impune acest lucru. Zilnic, între orele 06-08 lucrătorii din cadrul SDN vor efectua o revizie a acestui tronson de drum. Începând cu 16 05 2018 orele 13. 00, până la data de 15 octombrie. În funcție de condițiile meteo, administratorul drumului poate restricționa sau prelungi termenul de închidere a circulației", anunţă poliţiştii vâlceni.