Atenţie la hoţi! Pentru a nu deveni victima hoţilor ce fură din autovehicule, Poliţia vă recomandă!

– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate şi, eventual, supravegheate, verificând sistemele de închidere; cuplaţi alarma şi verificaţi dacă roata de rezervă şi portbagajul sunt asigurate corespunzător.
– În cazul în care nu aveţi instalat la autovehicul, montaţi un sistem de alarmă antifurt, de cele mai multe ori costă mai puţin decât paguba suferită în urma unui furt şi/sau montarea unui sistem GPS în locuri ascunse ale autoturismului, poate ajuta la localizarea acestuia în cazul în care a fost sustras.
IMPORTANT:
Nu lăsaţi în autoturism actele maşinii! Păstraţi acasă o fotografie a autovehiculului! În cazul când veţi fi victima unui furt auto, aceste documente sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a acestuia – inclusiv prin intermediul internetului. Evitaţi să păstraţi în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a maşinii, documentele firmei, cărţi de credit, ordine de plată sau orice alte înscrisuri de valoare.
– Pe perioada deplasării cu autoturismul acţionaţi sistemul de închidere al uşilor.
– La coborârea din autoturism, scoate cheia din contact, chiar dacă vei lipsi pentru un timp foarte scurt. Furtul unei maşini cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE.
– Nu împrumutaţi maşina decât persoanelor în care aveţi deplină încredere!
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, obiecte de valoare (genţi, poşete, borsete, îmbrăcăminte, casetofoane auto, camere video, telefoane mobile etc.). Acestea vor tenta hoţii să vă spargă vehiculul.
– Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, oglinzi etc.). Acestea vor fi mai dificil de vândut la mâna a doua.
– Dacă aveţi o singură cheie pentru portiere, portbagaj şi rezervor, schimbaţi-le pe toate în cazul dispariţiei buşonului de la rezervor!
– Folosiţi un sistem de blocare a volanului şi pedalelor sau un întrerupător electric general montat într-un loc ascuns.
– Nu vă adresaţi, pentru repararea maşinii, unor meseriaşi ocazionali necunoscuţi sau atelierelor neautorizate (se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine), iar dacă achiziţionaţi componente de autoturisme de la persoane necunoscute şi la preţuri derizorii, încurajaţi hoţii şi spărgătorii. Următoarea victimă aţi putea fi chiar dumneavoastră!!!

ATENŢIE!!!
– În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu umblaţi în maşină ( puteţi distruge urmele), ci sesizaţi Poliţia la nr. unic de apel de urgenţă 112!
– Dacă auziţi un sistem de alarmă, nu treceţi nepăsător mai departe. Gândiţi-vă că ar putea fi autoturismul dumneavoastră!
– Nu rămâneţi indiferenţi dacă observaţi persoane suspecte la alte autoturisme!
– Nu fiţi indiferenţi la ce se întâmplă în jurul dumneavoastră, alăturaţi-vă POLIŢIEI în lupta împotriva infractorilor!!!
112 – MEREU LA DISPOZIŢIA DUMNEAVOASTRĂ!!