Atenţie, comercianţi! Târgul de la Râureni se modernizează! Primăria Râmnicului va investi două milioane lei

Târgul de la Râureni, cel mai mare târg de cereale din Vâlcea, intră în renovare. Autoritățile din Râmnicu Vâlcea au anunțat că au demarat procedurile pentru licitarea acestei lucrări și se așteaptă ca în aproximativ două luni să înceapă efectiv și lucrările de modernizare. Proiectul municipalității are o valoare de aproximativ 2 milioane de lei și prevede schimbarea totală a actualului târg.

Edilii din Râmnicu Vâlcea vor să aducă îmbunătățiri actualului spațiu în care se desfășoară târgul de cereale și să-l transforme într-un târg modern cu condiții civilizate atât pentru cei care vând acolo, dar și pentru cumpărători. Proiectul pe care l-au întocmit prevede construirea unor clădiri care să ofere spații comerciale agenților economici care își desfășoară activitatea în zonă, să acopere și să betoneze spațiile în care se vând cereale, dar să realizeze și suficiente locuri de parcare.
“Este un obiectiv al domnului primar Gutău și al echipei. Ne aflăm în faza de licitație, mâine este ultima zi de depunere a dosarului.Până acum sunt 13 firme, probabil se va ajunge undeva la 20 de ofertanți. Suma pe care o vom investi este de 2 milioane de lei noi. Târgul va oferi condiții optime pentru vânzători și pentru cumpărători pentru că ceea ce este acum este un bâlci. O să fie o clădire administrativă din beton, cu etaj, la parter o să fie spații. Cei cu micii vor dispărea și vor închiria acolo spații pentru comercializare, Vor fi platforme betonate, cu spații pentru legume și fructe. O să fie opt boxe pentru cei cu cereale, boxe pentru legume și fructe și materiale de construcție. Mesele și tejghelele o să fie toate acoperite. Vom repara toate gardurile, pentru că avem multe reclamații că vin câinii și le mănâncă găinile. Avem în plan să facem și o altă intrare dar va trebui să facem o expropiere. Aleile vor fi, de asemenea, asfaltate. Dacă mâine deschidem ofertele, în maximum două luni se decide câștigătorul, sperăm să nu fie contestații. În toamnă târgul o să fie gata, așa cum se vede în planuri”, spune Eusebiu Veteleanu, viceprimarul Municipiului Râmnicu Vâlcea.
Atât pentru comercianți, cât și pentru cumpărători vestea că târgul se va moderniza este una bună. Vânzătorii au însă nelămuriri în ceea ce privește modul în care își vor desfășura ei activitatea pe durata lucrărilor de modernizare. Târgul este unul extrem de căutat, fiind cel mai mare din județ în ceea ce privește comercializarea în cantități mari a cerealelor, fructelor și legumelor.

Mulțumiți și nu prea

“E bine că se face modernizare, dar până atunci noi unde ne vindem produsele? Ar trebui să ne lase, trei-patru luni unde să mergem noi, murim de foame”, spune o vânzătoare. “E bine că se reabilitează, sunt condițiile grele. Dar nici să stăm pe dinafară. O să avem boxe, o să avem curățenie, așa nu se mai putea, miroase rău. La noi se și fură, mie mi-au furat zece saci numai într-o lună”, completează un vânzător de cereale. “Așteptăm această reabilitare de 20 de ani, era cazul. Sperăm să se facă repede, să nu mai tărăgăneze. Nu contează că nu avem unde merge câteva luni, ne aprovizionăm din altă parte”, ne-a declarat și un cumpărător.
Dacă nu vor exista contestații la licitația pentru atribuirea lucrării, autoritățile preconizează să închidă târgul la jumătatea lunii mai și să îl redeschidă în toamnă.

Gabi Cârjaliu