Atenţie, cetăţeni! Alarmă între Barajul Dăeşti şi Barajul Nord din Rm. Vâlcea!

Mâine, 22 iunie, între Barajul Dăeşti şi Barajul Nord din Rm Vâlcea se verifică desfăşurarea unui exerciţiu de antrenare a structurilor specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de inundaţii şi poluare accidentală.

Pe malul drept al Barajului Nord din Rm. Vâlcea, de la ora 10.30, se vor prezenta concepţia şi scopurile exerciţiului.
La ora 11.00, se transmit: mesaje sonore şi semnalul „ALARMA LA DEZASTRE” – 5 sunete (impulsuri) cu durata de 16 secunde fiecare şi pauze între ele de 10 secunde fiecare.
Forţele specializate şi auxiliare vor acţiona pentru: salvarea persoanelor, acordarea primului ajutor, evacuarea persoanelor din zonă (Malul Alb din Rm. Vâlcea şi satul Olteni din Bujoreni), menţinerea ordinii publice, limitarea accesului, informarea populaţiei din zonă.
Terminarea exerciţiului va fi marcată de semnalul „ÎNCETAREA ALARMEI” – un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.
La acestă activitate participă: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea prin intermediul grupului de suport tehnic – Inundaţii, fenomene meteo periculoase şi comitetele locale pentru situaţii de iurgenţă ale localităţilor: Rm Vâlcea, Dăeşti şi Bujoreni.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “General Magheru” al Judeţului Vâlcea particpă cu: un autocamion, o motopompă de mare capacitate, o autoşenilată cu capacitate marită de trecere, două bărci, o autospecială de transport scafandri şi o instalaţie de potabilizare a apei şi un echipaj SMURD.