Atac dur al deputatului Cristian Buican la adresa PSD

buican

Pe modelul patentat de Elena Udrea din perioada când aceasta era ministru, Partidul Social Democrat, prin reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe ultimii metri ai guvernării, angajează viitoarele guverne pentru perioada 2015-2018 la decontarea cheltuielilor tuturor proiectelor de investiţii din Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Chiar în aceste momente, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pleacă spre sediile prefecturilor contractele de credite de angajament pentru toate lucrările începute pe PNDL, dar încă nefinalizate. Sumele sunt uriaşe, iar momentul ales reprezintă dovada clară a iresponsabilităţii reprezentanţilor PSD.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, trage un semnal de alarmă în privinţa capacităţii financiare a Ministerului de a acoperi aceste fonduri şi solicită reprezentanţilor Ministerului Dezvolării Regionale şi Administraţiei Publice să explice de ce în ultimii 3-4 ani nu s-au alocat fondurile necesare finalizării proiectelor locale de pe PNDL, iar acum, în al doisprezecelea ceas al plecării de la guvernare, se semnează contracte pe credite de angajament pe sumele necesare finalizării acestor proiecte, sume ce vor trebui decontate în următorii 3 ani.
Parlamentarul liberal Cristian Buican este de părere că semnarea de contracte pe credite de angajament pentru lucrări publice poate reprezenta o soluţie pentru finalizarea lucrărilor pe PNDL, însă momentul ales pentru semnarea acestor contracte, precum şi cuantumul uriaş al sumelor necesare finalizării acestor investiţii reprezintă serioase semne de întrebare la care Ministerul ar trebui urgent să ofere clarificări. Deputatul Cristian Buican reaminteşte opiniei publice faptul că acelaşi mod de operare l-a avut şi Elena Udrea în perioada când aceasta era Ministru, rezultatele fiind dezastroase: nici până în prezent nu s-au achitat lucrările la o serie de investiţii realizate pe credite de angajament şi finalizate în 2011-2012.
„Reprezentanţii PSD de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pun la cale în aceste momente o manipulare ordinară a administraţiilor publice locale. După ce acum câteva luni au transmis administraţiilor publice locale contractele de credite de angajament pentru lucrările pe PNDL pentru perioada 2015-2018, acum, când se văd pe făraş, suplimentează aceste fonduri cu sume uriaşe, de 5-6 ori mai mari decât cele anterioare. Primarii, constructorii şi opinia publică trebuie să ştie aceste lucruri, iar ei ar trebui să iasă public să explice de ce tocmai acum fac acest lucru. De ce în ultimii 4 ani, de când sunt la guvernare, nu au fost în stare să aloce fondurile pe care le promit acum pentru următorii 3 ani? Personal sunt convins că aceste credite de angajament ce se semnează în aceste zile pentru proiectele pe PNDL reprezintă o mare minciună şi o manipulare ordinară. Aşa a făcut şi Elena Udrea, ca să se laude că face investiţii şi nici până acum nu sunt plătite în integralitate lucrările făcute în acea perioadă, cazul pârtiei de schi de la Vidra-Obârşia Lotrului, judeţul Vâlcea, fiind mai mult decât sugestiv” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.