Arme la “negru” confiscate de poliţiştii vâlceni

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au constatat trei infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi au indisponibilizat trei arme.

La data de 21 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia verificării deţinătorilor de arme şi scoaterii din circuitul civil a armelor deţinute ilegal, pe raza judeţului Vâlcea, prilej cu care l-au depistat pe R.G.G., de 46 de ani, din comuna Bujoreni, care, deţinea la domiciliu, fără drept, un pistol de tir sportiv, calibru 4,5, pe care nu îl depusese în termenul legal la un armurier autorizat după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă. De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe C.V., de 47 de ani, din municipiul Râmnicu Vîlcea, care, deţinea la domiciliu, fără drept, un pistol de autoapărare, calibru 10X22T. În aceeaşi zi, poliţiştii vâlceni l-au depistat pe S.I., de 57 de ani, din municipiul Râmnicu Vîlcea, care, deţinea la domiciliu, fără drept, un pistol de autoapărare, calibru 9.
Faţă de persoanele în cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, prevăzută de Codul Penal, iar armele deţinute fără drept, au fost confiscate.