Arme deţinute ilegal, confiscate de poliţiştii vâlceni! Proprietarii s-au ales cu dosare penale

În perioada 23 – 25 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au constatat 6 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi au indisponibilizat atât 7 arme letale şi neletale, cât şi 216 bucăţi de muniţie.

“La data de 24 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia verificării deţinătorilor de arme şi scoaterii din circuitul civil a armelor deţinute ilegal, pe raza judeţului Vâlcea şi au depistat 3 bărbaţi care deţineau la domiciliu, fără drept, arme şi muniţie, după cum urmează:
G.V., de 38 de ani, din comuna Bujoreni, deţinea la domiciliu, fără drept, 2 pistoale cu aer comprimat de tir sportiv, fără muniţie, pe care nu le depusese la un armurier autorizat după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă;
C.I., de 67 de ani, din oraşul Berbeşti, deţinea la domiciliu, fără drept, 1 pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc şi 40 de cartuşe cu proiectil din cauciuc.
C.A., de 66 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, deţinea la domiciliu, fără drept, 1 pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc şi 5 cartuşe cu proiectil din cauciuc.
De asemenea, la data de 25 decembrie a.c., poliţiştii au depistat pe H.A. de 53 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care deţinea la domiciliu, fără drept, 1 armă de tir sportiv, iar P.A. de 55 de ani, din comuna Bujoreni, deţinea la domiciliu, fără drept, 1 armă de autoapărare şi 14 cartuşe cu proiectil din cauciuc.
Faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar armele şi muniţia, deţinute fără drept, au fost confiscate”, se spune în comunicatul transmis de IPJ Vâlcea.