Apelant la 112 a reţinut hoţul cu o brichetă pistol

Poliţiştii din nordul judeţului au fost sesizaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de un cetăţean din comuna Racoviţa că un bărbat necunoscut a intrat în curtea locuinţei sale şi îl reţine până la sosirea poliţiştilor.

Ajunsă la faţa locului, echipa operativă au identificat pe R. Marian, de 27 de ani, din municipiul Galaţi, care se afla în picioare cu faţa spre gard şi cu mâinile ridicate, fiind somat de apelantul 112 cu un pistol “tip bricheta” să stea nemişcat. Persoanei suspecte i-a fost efectuat un control corporal, nefiind identificate obiecte asupra lui, fiind ulterior încătuşat.
Din primele verificări s-a stabilit faptul că tânărul a plecat din mun. Sibiu, cu intenţia de a ajunge în mun. Bucureşti. Pe raza localităţii Racoviţa a ajuns seara, iar spre dimineaţă a intrat în curtea şi locuinţa unde a fost identificat, prin escaladarea gardului, crezând că este pensiune, întrucât hainele de pe el erau ude s-a schimbat cu obiectele de îmbrăcăminte, găsite într-un cuier din locuinţă.
În jurul orei 04.00, apelantul SNUAU 112 a fost trezit de nişte zgomote din curtea locuinţei sale, iar când a mers să vadă ce se întâmplă a observat persoana în cauză, îmbrăcată cu obiecte de îmbrăcăminte ce îi aparţineau. Întrucât locuia singur, s-a speriat, a luat bricheta tip pistol, cu care l-a somat pe suspect şi l-a reţinut la faţa locului până la venirea organelor de poliţie.
Locuinţa nu prezintă urme de răvăşire sau scotocire, proprietarul declarând că nu îi lipsesc bunuri sau sume de bani, cu excepţia hainelor purtate de tânărul de 27 de ani.
Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.