Andrei Eillen, un fost elev al Colegiului Național “Alexandru Lahovari” dovedește celebritatea unității de învățământ vâlcene în mediul universitar

De multe ori suntem certați de cititorii noștri pentru că relatăm prea des despre situațiile negative din învățământul gimnazial și liceal vâlcean. Noi spunem însă mereu adevărul și nu am ezitat niciodată să lăudăm elevii merituoși sau dascălii de excepție din județ. Așa cum nu am ezitat să apreciem eforturile edililor și politicienilor care au contribuit la dezvoltarea și modernizarea acestor instituții.
Dincolo de investițiile materiale din învățământ am susținut mereu că principala preocupare trebuie să fie aceea de a promova în licee cadrele didactice de excepție, cele care pot forma tineri foarte bine pregătiți.
Redăm mai jos scrisoarea unui astfel de tânăr, fost absolvent al Colegiului Lahovari, pentru unul dintre dascălii săi.

Scrisoare de mulțumire și recunoștință pentru domnul profesor Vasile Gorgota

Sunt Andrei Eillen, absolvent al Colegiului Național “Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea, promoția 2017, clasa XII A, matematică informatică intensiv (cu media 10), în prezent student la master anul II al Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Matematică-Informatică.
La admiterea la Facultatea de Matematică-Informatică, UBB, am intrat cu media 10. Am luat primul bacalaureatul, am absolvit un an la Universitatea Politehnică București, Calculatoare și Tehnologia Informației, cu media 9,80 și am luat licența la Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Matematică-Informatică, Informatică în Limba Engleză, cu 9.90. Am obținut un număr important de premii la olimpiade și concursuri în timpul liceului (peste 130) și datorită domnului profesor Vasile Gorgota, pe care am avut șansa extraordinară să îl am profesor la matematică.

La cele două facultăți prestigioase am fost întrebat la Analiza matematică, la Algebră și la Geometrie cine m-a învățat matematică în liceu. Cu bucurie, i-am rostit numele domnului profesor, care era cunoscut în mediul academic la ambele Universități. În timpul celor patru ani de liceu, la toate întrebările adresate mi-a răspuns prompt, fără ezitare, știind să rezolve absolut orice problemă, să explice orice teoremă și să mă încurajeze permanent (eu și fratele meu, Radu Eillen, fiind crescuți doar de mama noastră, Aurora Eillen, profesoară de limba engleza tot la Colegiul Național “Alexandru Lahovari” și de bunica maternă, Viorica Bărbulescu, profesoară de chimie la Colegiul Energetic).
Domnul profesor Vasile Gorgota este un profesor de geniu, foarte pasionat, dedicat matematicii și predării matematicii, contribuind semnificativ la prestigiul Colegiului “Alexandru Lahovari”. Inteligența dumnealui strălucită, cu sclipiri de geniu, dublată de memoria analitică remarcabilă, reprezintă atribute definitorii ale domnului profesor Vasile Gorgota. Fiecare problemă, fiecare explicație, fiecare răspuns, efectuate cu ajutorul domnului profesor, mi-au trezit voința de a aprofunda cunoștintele în acest domeniu minunat, matematica fiind prima dintre știinte.
Domnul profesor Vasile Gorgota are har, viziune, abordare unică și măiestrie didactică:
1. Geniu in Matematica: Domnul profesor demonstrează o profunzime și o înțelegere deplină a matematicii. Abilitatea dumnealui de a aborda probleme complexe și de a le explica cu claritate este impresionantă. Are o conversație subtilă cu numerele, iar metodele inovative și ingenioase de predare sunt incredibile. A reușit să transmită elevilor nu doar cunoștințe, ci și entuziasmul pentru această disciplină crucială.
2. Dedicare și Pasiune: Devotamentul domnului profesor se reflectă în eforturile constante pe care le depune pentru a ghida elevii în asimilarea celei mai importante materii. Este atent la nevoile individuale. În plus, este un foarte bun pedagog, cu mult tact.
3. Disponibilitate, Răbdare și Empatie: A demonstrat disponibilitate exemplară față de elevi, fiind întotdeauna deschis la întrebări și nelămuriri. Răbdarea domnului profesor este deosebit de apreciată, mai ales in contextul in care are elevi cu diverse stadii de pregătire și pricepere a materiei. Este organizat, consecvent și are principii.
4. Inspirator și Motivator: Domnul profesor inspiră și motivează elevii. Este un model de excelență academică și profesionalism, încurajându-și elevii să-și depășească limitele. A atins nivelul maxim în disciplina predată și în învățământ.
5. Contribuție în cadrul Colegiului Național “Alexandru Lahovari”: Angajamentul domnului profesor față de Colegiul Național “Alexandru Lahovari” este solid. Și-a adus contribuția semnificativă la faima Colegiului, armonizând atașamentul dumnealui recunoscut cu dezvoltarea personală a elevilor. Este un profesor de elită, cu o minte luminată, cu logică și cu o cultură vastă. Îl caracterizează generozitatea și dorința de a face fapte bune.
Domnul profesor Vasile Gorgota este mentorul meu, căruia îi port o vie și infinită recunoștință. Personal, îmi exprim gratitudinea pentru timpul prețios pe care mi l-a acordat, oferindu-mi un spectru larg de variante în rezolvarea problemelor.
În liceu îl consideram cel mai bun profesor din Colegiul National “Alexandru Lahovari” din 90 de profesori. Sunt de aceeași părere acum.
Am fost ales pentru lucrarea de disertație la Master în Quantum Computing in Artificial Intelligence, datorită cunoștințelor mele matematice a căror bază a fost pusă de domnul profesor Vasile Gorgota, care mi-a înseninat parcursul vieții.
Mulțumesc!”.
Orice comentariu în plus ar fi inutil!

Traian GUMINSKI