Anchetă într-un caz de tăiere masivă de arbori

Poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice au efectuat cercetări cu privire la tăierea ilegală şi sustragerea unei cantităţi însemnate de masă lemnoasă din fondul forestier pe raza comunei Câineni.

În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, s-a stabilit faptul că în perioada iunie-noiembrie 2015 au fost tăiaţi ilegal şi sustraşi 639,31 m.c. material lemnos.
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 337.000 lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de 20 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani şi 3 persoane juridice.
De asemenea, ieri, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de doi bărbaţi, de 36 şi 49 de ani. Aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Vâlcea, urmând a fi prezentaţi astăzi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii a 12 infracţiuni prevăzute de Codul Silvic şi Codul Penal.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.