Analiză politică! Vaccinarea și evaziunea fiscală, transformate în telenovele

În ultimele zile două subiecte principale au străbătut zi și noapte programele principalelor televiziuni naționale.
Pentru un observator atent și neutru este ușor de observat că gradul de prostie sau de inteligență al multor politicieni, ce au discutat despre vaccinare și despre recent promovata lege legată de “scutirea” de pușcărie a unor evazioniști fiscali, este cel puțin egal cu al jurnaliștilor știriști.
Au fost prezentate fel de fel de cifre și date legate de numărul persoanelor vaccinate, de procentul celor ce s-au vaccinat sau care vor să se vaccineze fără ca măcar un om din aceste emisiuni, un singur om, să spună că baza de calcul este greșită. Și este greșită pentru că în acest moment nicio autoritate a statului nu ne poate spune cu exactitate câți din cetățenii români aflați să spunem pe listele electorale sau figurând cu domiciliul în țară se află în ultimele luni în țară și nimeni nu știe exact câți cetățeni români s-au vaccinat deja pe teritoriul unor alte state unde locuiesc temporar.
Pentru a da o idee cititorului nostru, o să vă spun un caz real de la recentele alegeri locale petrecut într–o comună din Vâlcea.
Apropiat fiind de unul din candidații la funcția de primar căruia îi și creionasem programul electoral și câteva scurte mesaje din campanie, mi-am permis să-l întreb, undeva în jurul orei 16, când prezența la vot atinsese abia 48 la sută în localitatea respectivă, de ce nu face nimic nici el, nici ceilalți candidați, pentru a scoate oamenii la vot, a-i ajuta eventual să se deplaseze din zonele mai depărtate cu amici care să-i ducă cu mașina, într-un cuvânt de ce nu se agită. Omul mi-a spus atunci senin că ăștia sunt toți sau aproape toți din localitate. “Păi, bine, dar pe liste sunt mai mulți”, i-am zis. Răspunsul a fost că pe liste mereu sunt mai mulți, dar unii de fapt locuiesc de ani buni în Râmnic sau în alte orașe din țară, sau sunt plecați la muncă în străinătate.
Pentru a duce ridicolul în extrem, Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a explicat marți, 25 mai, într-o conferință de presă, strategia propusă pentru accelerarea numărului de persoane imunizate. Medicul militar a precizat că „este foarte important să aducem vaccinul cât mai aproape de beneficiari”, iar pentru acest lucru trebuie folosite cât mai multe echipe mobile. Astfel, propune amplasarea acestora în gospodăriile oamenilor, dacă vorbim de mediul rural, sau „între blocuri”, dacă ne referim la mediul urban.
Deci bine măi, Gheorghiță, acum câteva luni, la început de campanie, ați spus că trebuie centre cu circuite exacte, cu personal, cu spații speciale, au fost primari care au alocat clădiri, au cumpărat materiale pentru a face cabine ,spații, dezinfectanți mănuși, zeci de măsuri iar acum se poate între blocuri direct sau în curte lângă Grivei?
În faza în care aveau prioritate persoanele vârstnice programate ce ați făcut, Gheorghiță? Ați trimis oameni bătrâni sute de kilometri pe drumuri așa cum inițial părinții mei, ambii trecuți de 75 de ani, au fost repartizați să meargă din Râmnic la Bălcești. Mii de oameni au renunțat, programul ăla pe marea platformă le-a propus unor amici să meargă chiar și-n alt județ. Cunosc primari și parlamentari din Vâlcea ce au făcut drum de peste suta de kilometri dus întors, și încă de două ori, pentru a se vaccina iar acum se poate fără programare și în mall, și în parcare și în curte în picioare?
Nu era măi, omule, normal să se facă această vaccinare uniform prin medicii de familie, fără atâta circ televizat și fără o propagandă deșănțată?
De Gheorghiță, ne-am lămurit. Oricum el este o unealtă al clanurilor ce-l țin la putere de ani buni pe Arafat și pe ciracii săi care au controlul banilor și al deciziilor din Sănătate.
Dar ce să zicem de maimuțoii care s-au aruncat la gâtul lui Iohannis, acuzându-l că a promulgat o lege pesedistă cică, al cărui autor principal este fostul deputat Cătălin Rădulescu (“Mitralieră”).
În esenţă, legea spune că, dacă în timpul urmăririi penale sau chiar în timpul judecăţii, prejudiciul este acoperit, evazionistul nu mai riscă închisoare. Adică dacă acuzatul recunoaște evaziunea și dă banii înapoi , ba mai mult chiar cu dobânda și penalizările legale riscă doar o amendă dacă evaziunea a fost mai mică de 50 de mii de euro și închisoare cu suspendare dacă a fost mai mare.
O lege la urma urmei logică deoarece și așa statul recuperează o parte foarte mică din bani în cazul unor procese. Măcar de ar recunoaște vinovații și de am recupera aceste sume.
Nu cred că pe cineva îl bucură dacă cutare sau cutare om de afaceri stă într-o celulă de lux de la Poarta Albă sau de la Jilava și mănâncă meniu adus de firme de catering la comandă sau dacă este lăsat omul acasă și pus să plătească paguba.
Mulți inconștienți, mai ales din zona USR PLUS au țipat că legea va transforma România într-un paradis al evazioniștilor.
Băi, orbilor! Păi, țara noastră deja este un paradis. Este un loc în care zeci de mii de oameni au fost încurajați de sistem și de un noian de legi proaste și taxe fără noimă să facă evaziune.
Avocați și contabili iau doar o parte din bani pe chitanță, la fel și stomatologii, cei din industria Beuty (frizerie, coafură, manichiură, pedichiură, gene false, cosmetică etc) fac evaziune fiscală la greu, muzicieni, chelneri, bucătari, profesori pe meditații, instalatori, electricieni, mecanici auto, cizmari, florari, tâmplari, zugravi, gropari, salahori, femei care fac menaj, baby sitter, prostituate. Oricine poate să câștige un leu și să nu-l declare o face fără ezitare. Și fără teamă. Iar în capul lanțului trofic evazionist sunt multinaționalele, mai ales marketurile din lanțurile străine care la final de an, prin trei facturi: una pentru management, alta pentru consultanță și o a treia pentru Know-how își scot tot profitul din țară și plătesc impozit fix ZERO în ROMÂNIA.
Pentru că atunci când un român, pe numele lui Liviu Dragnea, a introdus impozitul pe cifra de afaceri spre a taxa acești vampiri ai resurselor financiare române l-ați făcut pachet prin procurori și judecători trădători și l-ați trimis după gratii. Mai țineți minte pentru ce acuzație?
Pentru că două doamne lucraseră fictiv la o direcție din Teleorman de unde luaseră un salariu,fără să meargă la muncă vreo doi ani. Doamnele au dat banii înapoi, prejudiciul a fost recuperat. Liviu Dragnea este în închisoare. În libertate sunt zeci de mii de români care aduc prejudicii prin evaziune fiscală. Prejudiciile din acest evaziuni nu vor fi recuperate nici prin legea lui “Mitralieră”. Pentru că nimeni nu-i va pune sub acuzare așa cum nimeni nu-i pune pe medicii și asistentele care iau bani de la pacienți pe care nu-i declară și pentru care nu plătesc impozite. Cât despre patronii marilor multinaționale, ce să mai vorbim. Ei au făcut listele useriste din Parlament, mare parte din Guvern și din alte instituții! Și poate tot ei s-au implicat în sectorul 1 din Capitală pentru organizarea unor alegeri corecte!

Traian GUMINSKI