Analiză politică locală: Execuţia publică a “frecătorilor de mentă”

De câteva zile cei mai inutili şi impotenţi politicieni vâlceni sunt făcuţi praf de o mare parte a presei locale, dar nu numai de presă. Se întâmplă fel de fel de lucruri cu nişte “no name” care au crezut că pot spune orice şi pot face orice în goana lor după voturi.
Spun “no name” pentru că atât domnul Pîrvulescu, viceprimar inactiv al Râmnicului şi mare lider local liberal, cât şi domnul Dobrinescu, politician mediocru, fost deputat liberal şi fost sinecurist de profesie, actualmente preşedinte al noului partid a lui Ludovic Orban, pot umbla ore în şir prin Ostroveni, cel mai mare cartier din judeţ, fără ca nimeni să-i salute sau să-i bage în seamă. Majoritatea votanţilor nici nu-i recunosc pe stradă.
Cei doi şi-au făcut de cap cum au vrut în spaţiul public până au încălcat o linie roşie. Cu ani în urmă un politician mult mai bun şi mai activ decât cei doi la un loc, a încălcat şi el aceeaşi linie.
Acum Pîrvulescu şi Dobrinescu au atras alături de ei încâ câţiva pierde vară care nu au făcut nimic concret în viaţa lor. Şi presa a început să distribuie ştiri despre faptele lor. Înregistrări video audio în care Pîrvulescu jigneşte locuitorii unui cartier, spunând că aceştia se vând pe un pet de bere; sau în care este făcut mincinos şi înjurat pe stradă; toate circulă deja pe toate grupurile importante din facebook. Documente care arată penalitatea unuia din consilierii fideli lui Pîrvulescu au fost şi ele publicate.
Salariaţii primăriei, o parte din ei, au făcut un memoriu către parlamentarii vâlceni solicitând modificarea legii prin impunerea ca viceprimarii să aibă program de lucru fix şi să fie penalizaţi la leafă pentru absenţe. În cele din urmă, cei care muncesc în primărie s-au săturat să vadă cum unul din cele mai mari salarii din instituţii este luat de un om care-i dispreţuieşte, care nu munceşte deloc, care nu vine la servici decât în vizită. Pe numele mai multor politicieni din anturajul frecătorilor de mentă au fost depuse plângeri la procuratura locală, dar şi la DNA. Iar ANI a primit noi sesizări despre incompatibilitatea celor doi. Iar cei mai importanţi constructori din Vâlcea, sătui de mizeriile continue, minciunile şi sabotajele la care sunt supuşi de aceşti politicieni toxici au angajat, împreună, o firmă specializată ce a început să-i urmărească non stop pe ipochimeni, urmând să furnizeze informaţiile importante presei locale, celei centrale şi organelor de cercetare penală.
Anticipăm un final urât a celor care, pentru că nu sunt în stare să construiască nimic bun sau frumos în viaţa lor, încearcă din ură, răutate sau prostie, să saboteze construcţiile altora.
Sau poate, cine ştie, se vor pocăi, se vor îndrepta şi vor obţine iertare. La urma urmei, orice păcat mărturisit poate fi iertat.

Traian Guminski