Analiză politică! Inventar al localităţilor vâlcene care schimbă anul viitor primarul

Într-un singur tur de scrutin primarii din funcţie au prima şansă de a câştiga alegerile oriunde în U.E. Statisticile arată o medie de peste 50% şansă pentru edilii în funcţie iar în România procentul trece de 75%. Cu toate acestea din diverse motive există localităţi care anul viitor vor schimba primarul. Vom prezenta în câteva materiale localităţile vâlcene în care sunt şanse minime ca actualii edili să rămână în funcţie. Începem cu o comună care, ani în şir, a avut un edil certat cu Legea, dar şi cu educaţia şi bunul simţ.
Ion Toma a fost singurul primar din Vâlcea care venea la Consiliul Judeţean cu picioare transpirat neîngrijit şi mirosind urât. Dar nu pentru aspectul său de boschetar rural a fost condamnat, în 2 noiembrie 2015, definitiv, la 3 ani şi şase luni de închisoare cu executare, ci pentru: săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, fals material în înscrisuri oficiale – registru de corespondenţă, trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor publice cu obţinerea pentru sine sau pentru altul a unui avantaj patrimonial sau nepatrimonial.
După mulţi ani de debandadă şi delăsare ,în administraţia din Laloşu a venit un primar serios.
Nicu Constantin a fost un primar mai mult decât eficient şi doar nişte jocuri murdare şi o dezinformare crasă a alegătorilor a făcut ca acest primar să piardă alegerile în 2020.
Am refăcut, recent, o documentare din campania electorală trecută, după ce mai multe surse ne-au informat că Nicu Constantin este în atenţia a trei partide politice pentru a candida la alegerile de anul viitor. Acest lucru arată că sondajele făcute de partide îl indică cu şanse mari de a recâştiga mandatul de primar.

De ce îl va alege populaţia din Laloşu pe Nicu Constantin primar

Pentru că suntem la început de an şcolar trebuie să reamintim că Nicu Constantin a avut grijă de populaţia şcolară din Laloşu şi a cumpărat cu banii de la bugetul local un autobuz cu 55 locuri care transporta elevii din comuna Laloșu la liceul din orașul Bălceşti şi tot el a achiziţionat un microbuz cu 18 locuri pentru transport elevi la școlile din comuna Laloșu prin programul MDRAP. A securizat școlile din satele Laloșu și Oltețani prin montarea de uși și geamuri de termopan. A construit un gard împrejmuitor, la școala nouă Laloșu. Nicu Constantin a realizat două terenuri sintetice, fotbal/tenis/handbal în satele Mologeşti și Laloșu.
Dar primarul şi-a respectat promisiunile din campaniile electorale, lucru verificat de redacţia noastră şi în preajma alegerilor trecute şi a schimbat în bine viaţa unei comunităţi batjocorite, minţite şi furate ani în şir de Ion Toma. Între 2012 şi 2020 primarul Nicu Constantin a introdus rețea de apă în pe o lungime de 17000 ml, a construit dispensar uman în satul Mologeşti, a pietruit ulițele sătești,a modernizat sălii de mese în Căminul Cultural și introdus aer condiționat, a amenajat două parculeţe de odihnă și agrement în satele Mologeşti și Berbeşti, a introdus iluminat public în cele trei cimitire din satele Laloșu, Mologeşti, Berbeşti. A introdus sistem de supraveghere stradală în toată comuna Laloșu, a intabulat proprietățile comunei Laloșu (Păsuni, clădiri, drumuri locale), a proiectat și obținut finanțare pentru proiectul: Grădiniță cu patru săli de clasă în satul Portărești, a realizat studiul de fezabilitate pentru Modernizare iluminat public cu telegestiune în toată comuna Laloșu.

Traian GUMINSKI