Analiză politică! Deputatul Eugen Neaţă face echipă cu cei mai buni primari din Vâlcea

În fiecare judeţ există primari care pot câştiga oricând alegerile pentru un nou mandat pe orice listă de partid. Adică mutându-se de la un partid la altul şi unii dintre ei chiar candidând independent, fără sprijinul logistic al unei organizaţii politice.
Aceşti oameni sunt cunoscuţi de comunităţile din care fac parte şi apreciaţi pentru corectitudine, implicare, rezultate, eficienţă. Sunt oameni care ştiu să comunice, să alcătuiască echipe eficiente în administraţie care să atragă fonduri. Sunt buni gospodari. Unii dintre ei au câştigat alegeri candidând din partea unor partide mici, neparlamentare. Au câştigat cu voturi primite de la mulţi membri sau simpatizanţi ai altor partide mult mai mari, deşi aveau şi acelea candidaţi.
Şi în Vâlcea sunt astfel de primari. Nu i-am numărat pe toţi şi nu am făcut o evaluare pe fiecare localitate în parte din judeţ dar în această categorie intră de exemplu actuaii primari din Râmnicu Vâlcea, Budeşti, Muereasca, Olăneşti, Stoileşti, Popeşti, Şirineasa, Slătioara, Vaideeni, Ioneşti, Mihăeşti, Costeşti, Păuşeşti, Păuşeşti Măglaşi.
Există foarte puţini parlamentari la nivel naţional care pot pleca oriunde, cu o zestre de voturi, de susţinători proprii, oriunde. Sunt puţini parlamentari care sunt votaţi ei direct şi de membrii şi simpatizanţii altor partide decât cel din partea căruia candidează. Astfel de oameni au reuşit să aducă voturi unui partid suficiente pentru a obţine un mandat mai mult decât dădeau sondajele iniţiale.
În Vâlcea deputatul Eugen Neaţă a reuşit să obţină două mandate, unul dintre ele pe poziţia a patra pe lista PSD, loc clar considerat neeligibil înainte de alegerilor din 2016. Celălalt de pe a treia poziţie. Eugen Neaţă a fost în toată activitatea sa politică doar membru al PSD şi încă unul devotat atât imaginii partidului cât şi liderilor săi locali sau naţionali pe care i-a susţinut eficient în toate alegerile. El a adus multe voturi PSD din partea electoratului neutru sau care nu ar fi votat deloc.
Este permanent de găsit de cetăţeni la telefon sau direct la biroiul său unde lucrează în fiecare weekend inclusiv în vacanţe parlamentare. Face teren alături de colegii săi, dar şi singur, fiind în contact nu numai cu primarii din judeţ, dar mai ales cu cetăţenii, participă la toate şedinţele de comisii şi plen din Camera Deputaţilor, dar şi la toate sărbătorile comunităţilor locale vâlcene.
Prin mulţimea de legi bune pe care le-a scris cap coadă şi le-a promovat, de la forma iniţială de proiect legislativ până la text de lege tipărit în Monitorul Oficial, a devenit şi mai popular mai ales printre vâlceni, mulţi beneficiari direcţi ai acestor legi.
Munca sa este apreciată de aleşi locali din mai multe partide, dar şi de politicieni din mai multe partide. Cât este însă efectiv de mare, în număr de voturi, potenţialul personal al deputatului Eugen Neaţă este greu de apreciat. Un sondaj realizat, nu cu mult timp în urmă, în Vâlcea, la comanda Partidului Naţional Liberal şi care avea ca scop alcătuirea unui clasament al intenţiei de vot pe toate palierele (parlamentare, locale) şi cunoscut acum de toţi liderii politici din judeţ arată clar marea popularitate a parlamentarului vâlcean.
Nu putem publica cifrele acestui sondaj deoarece ne-a fost arătat într-un cadru neoficial cu rugămintea de a nu face publice datele.
Alegerile de anul viitor se apropie. Este clar că PSD şi PNL vor comasa alegerile locale cu cele parlamentare pentru a-şi maximiza rezultatele totale. Oameni precum primarii enumeraţi mai sus (probabil am omis, neintenţionat, încă câteva nume) şi deputatul Eugen Neaţă, devin esenţiali pentru obţinerea unor victorii electorale răsunătoare. În politică, război şi dragoste totul este posibil!

Traian Guminski