Analiză politică! Dacă USR cade în capcana liberalilor, nu va intra în Consiliul Municipal la Râmnicu Vâlcea!

Deputatul Marian Lazăr și viceprimarul Andrei Gheorghiu sunt useriștii cu cele mai importante funcții din Vâlcea. Acest partid riscă să devină zero în județ dacă se va alia cu PMP și Forța Dreptei în alegeri (cele două formațiuni nu au împreună 1 la sută în județ).
Pentru a intra în CJ și în consilii locale o astfel de alianță trebuie să obțină un prag de 8 %. Este prea riscant.
Liberalii tind să distrugă definitiv USR în județ propunând ca acest partid să nu desemneze candidat la președenția CJ și la Primăria Râmnicu Vâlcea urmând să primească, la schimb, un post de viceprimar sau de vicepreședinte la CJ.
USR poate să se salveze doar dacă are candidat, mai ales la Primăria Râmnicu Vâlcea, o listă completă de candidați la consiliul local, o campanie decentă și serioasă și dacă candidează ca un singur partid nu ca o alianță.
Andrei Gheorghiu trebuie să spună electoratului tânăr o mie de povești despre ce a făcut ca viceprimar și ce vrea să facă. Presa va fi oricum ocupată cu PNO, PSD și AUR și nu-l va contrazice nimeni. Poate intra în consiliu cu 2 consilieri sau poate dispărea definitiv dacă cade în capcana liberală.

Traian GUMINSKI