Analiză politică! Dacă liberalii nu se dezmeticesc, riscă să obţină maxim locul 3 la localele din Vâlcea de anul viitor

Cu ceva destui ani în urmă, l-am cunoscut pe Grig Chiroiu într-o campanie electorală la Băile Olăneşti. Îl susţinea atunci public pe candidatul PDL la primăria oraşului unde avea deschisă şi o afacere. Favoritul său a câştigat atunci turul 1, dar a pierdut alegerile care aveau loc în două tururi de scrutin. Grig părea un om extraordinar, dar foarte slab pregătit referitor la relaţiile administrative.
PNL Râmnicu Vâlcea tocmai a organizat o ședință a Comitetului de Coordonare Locală. În această ședință au avut loc întâlnirile statutare ale membrilor organiza’iei municipale. O decizie a liberalilor a fost acceptată de către toți membrii la acest comitet. Au decis să îl propună pe actorul Grig Chiroiu pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea. Actorul este cunoscut pentru rolul său în serialul „Trăsniții”, jucând drept personajul „Pupăză”.
Nu ştiu cum au reuşit cei de la PNL să-l convingă pe Grig Chiroiu să se bage în aşa ceva. Cred că omul ar renunţa imediat dacă actualul preşedinte al CJ Vâlcea l-ar invita să îi stea alături trei zile din săptămână de când îşi începe programul şi până îl termină, pentru ca Pupăză să vadă ce trebuie să facă un preşedinte de CJ.
Liberalii sunt pierduţi însă dacă nu se dezmeticesc şi îl lasă în continuare pe Virgil Pîrvulescu şi ciracii săi să se joace de-a politica.
Cel puţin în Râmnic, au scăzut mult ca imagine şi intenţie de vot de când domnul Pîrvulescu face pe viceprimarul, având atârnat de gât eticheta incompatibilităţii decise de ANI.
Chiar dacă, printr-un miracol politic, l-ar aduce pe Mircia Gutău să candideze din partea PNL pentru primăria municipală, acesta nu-i poate ajuta să-l bată direct pe Constantin Rădulescu cu un candidat care a intrat în opinia publică ca fiind Pupăză.
AUR creşte puternic în sondaje, există zvonuri credibile că George Simion, liderul AUR ar vrea să candideze în Vâlcea cap de listă pentru un nou mandat de deputat, alegerile locale se vor suprapune mai mult ca sigur cu cele locale, aşa că liberalii ar putea obţine maxim locul trei în bătălia pentru preşedinţia CJ, mai ales dacă transferurile politice negociate de cei din conducerea AUR se vor finaliza cu succes şi acest partid va avea candidaţi redutabili la primărie, Consiliu Județean, Senat şi Camera Deputaţilor.
Dar să revenim la liberalii din Râmnic. Manipulaţi de cel care-şi spune lider liberal ş promotor al reformei în Râmnic, liberalii au votat altă propunere nu doar surprinzătoare, dar care dacă ar fi acceptată de conducerea centrală ar aduce grave deservicii PNL şi la alegerile europarlamentare. Tot cu unanimitate de voturi, ca propunere din partea organizației municipale liberale pentru alegerile europarlamentare, a fost ales Constantin-Bogdan Popa, consilier local la Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea și vicepreședinte al organizației municipale.

Traian GUMINSKI