Analiză politică! Cum a ajuns AUR al doilea partid din Vâlcea

Toţi lideri politici din Vâlcea ştiu rezultatele unui recent sondaj de opinie comandat de PSD la nivel naţional, dar cu rezultate pentru fiecare judeţ şi regiune.
Nici măcar liderii PSD nu au motive de bucurie, deşi sondajul păstrează partidul pe primul loc al preferinţelor alegătorilor. Nu au cum să nu se uite îngrijoraţi la neverosimilele cifre ale AUR care poate urca îngrijorător de mult mai ales în unele judeţe cum este Vâlcea.
Prestaţia lamentabilă a celor de la USR au dus partidul în cădere liberă la Vâlcea unde este surclasat de PSD, AUR şi PNL, iar în Râmnicu Vâlcea şi de PER. Comportamentul de leneş incurabil al viceprimarului liberal Virgil Pîrvulescu ( iar “leneş” nu este o jignir,e ci doar o descriere a unui om sănătos care refuză să treacă măcar de formă pe la locul de muncă de unde încasează lunar peste 16 mii de lei noi fără să presteze decât circ şi gargară pe facebook), a dus PNL la un scor sub AUR deşi prestaţia celor 3 parlamentari liberali este una bună.
Potrivit ultimului sondaj Avangarde realizat la comanda PSD, în iunie, AUR se află pe locul trei cu 12%, urmat de USR cu 9%, în timp ce PSD își păstrează locul întâi, cu un procent de 35% în intențiile de vot, iar PNL se situează pe locul 2.
În Vâlcea însă AUR este pe locul 2, iar cetăţenii habar nu au cine este Drulă, fostul ministru cu ranga de la metrou, ajuns duminică, preşedinte ales al USR. Puţini vâlceni îi cunosc personal pe viceprimarul din municipiu al USR, dar şi mai puţini pe deputatul USR de Vâlcea.
Este drept că probabil vâlcenii nu-i cunosc nici pe liderii locali ai Aur, dar ştiu exact cine este George Simon şi sunt nemulţumiţi de prestaţiile celor din guvernare, de scăderea nivelului de trai, de scumpirile în lanţ şi de salariile mici. Şi nimeni nu identifică USR ca un partid de opoziţie serios, ci mai mult ca un partid ce susţine fel de fel de aberaţii.
În Vâlcea PNL şi USR şi-au erodat permanent imaginea în ultimii ani, iar la liberali erodarea este constantă, şi doar o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei care l-ar scoate pe Pîrvulescu din politică ar aduce, poate , consilierii liberali din Râmnic la masa mare din sala de şedinţe unde să renunţe la circul şi votul la comandă de partid ar putea salva partidul.
Recent am asistat la o şedinţă a partidului Ecologist din Vâlcea care a dat carnete de partid mai multor membrii noi decât are USR, partid parlamentar, în tot judeţul.
Luna viitoare George Simion, preşedintele AUR se va însura în comuna Măciuca din judeţul nostru. La eveniment vor participa mii de vâlceni şi câteva milioane vor urmări imagini de acolo pe televiziunile ahtiate după rating. În timpul ăsta, vicele userist se va mai plimba prin nişte excursii inutile cetăţenilor care le achită din banul public, iar vicele liberal va mai bârfi câte ceva pe terasele oraşului în timpul în care ar trebui să se afle la muncă.

Traian Guminski