Analiză politică: Consilierii USR din Râmnicu Vâlcea trec de partea contribuabililor și vor susține o administrare constructivă a municipiului

Ieșirea USR PLUS de la Guvernare dă, pentru moment, o șansă tuturor celor care au suferit pierderi importante financiare și de imagine în Râmnicu Vâlcea ca urmare a unei alianțe PNL-USR din Consiliul Local care i-a făcut părtași, poate fără voie, pe consilierii useriști la sabotarea proiectelor benefice orașului.
Frustrat de pierderea alegerilor pentru funcția de primar viceprimarul Virgil Pîrvulescu, susținut de unul din cei mai distructivi consilieri ce i-a avut orașul, i-a forțat pe aliații din Consiliu, adică pe cei 3 consilieri USR, să voteze împotriva investițiilor.
Orice propunea bun primarul Mircia Gutău, era sabotat imediat de această alianță. Majoritatea antidezvoltare a adus pierderi importante de imagine societății PIEȚE PREST, unde liberalii acaparaseră posturile din AGA și CA cu ajutorul celor de la USR și unde pregăteau exmatricularea unui director eficient pentru a-și promova sinecuriștii.
Tot această alianță toxică a pus frâu investiților imobiliare și a blocat toate PUZ urile constructorilor de imobile. Dar în spatele acestor constructori stau mii de muncitori, stau comercianți și fabricanții de materiale de construcții și mai ales stau sute de familii ce au nevoie de o locuință.
Până și elevii au avut de suferit, unele unități școlare fiind pe punctul de a pierde proiecte importante și mii de echipamente IT pentru învățare ce urmau să fie achiziționate. Au avut de suferit cei care susțineau sportul vâlcean, salariații primăriei bulversați de permanentele scandaluri și acuzații nefondate și, culmea culmilor au avut de suportat pierderi și oameni care i-au susținut la vedere și sprijinit în campanie chiar pe Pîrvulescu și pe liberali.
Acum consilierii useriști își pot consolida imaginea de adevărați susținători ai antreprenoriatului vâlcean, îi pot lăsa pe cei din PNL în ofsaid și pot conlucra prin vot cu ceilalți consilieri și cu primarul municipiului iar viceprimarul Andrei Gheorghiu (USR) poate să crească partidul în Vâlcea pentru a intra în CJ la alegerile următoare și-și poate face cale spre o carieră profesionistă în administrația locală și să ajungă cândva primarul municipiului.
Totul depinde însă de cât de repede își vor da seama cei din USR că pot repara relele, că pot face lucruri bune și că pot atrage un electorat de dreapta spre ei, dacă își vor face treaba cu bună credință, cu respect pentru oraș și mai ales pentru cei ce plătim taxe și impozite.

Traian GUMINSKI