Analiză politică: Ce trebuie să facă acum PSD şi PNL pentru a câştiga alegerile!

Broasca a fost înghiţită. Cel puţin la vedere pentru că în spate o grămadă de activişti liberali şi social democraţi ce nu-l înghit pe Ciolacu sau pe Ciucă vor sabota la greu lista comună pentru Parlamentul European.
La ei se vor adăuga foarte mulţi întreprinzători privaţi afectaţi de toate măsurile fiscale aberante luate recent de această coaliţie. Nu există om care să aibă o mică afacere în ţară şi să nu fie afectat de: creşterea impozitului pe dividende, CASS şi pe salariu şi pe dividende şi pe chirii, creşterile de taxe şi impozite, amenzi haotice, e-factura şi toate găselniţele acestea de a lua mai mulţi bani de la cei ce muncesc!
Pentru a câştiga alegerile pentru PE şi a contracara tentaţia acestui electorat nemulţumit de a vota cu AUR dacă este de stânga, sau cu Dreapta Unită dacă este de dreapta, coaliţia PSD-PNL trebuie să ia următoarele măsuri:
1) Decizie comună de a interzice filialelor judeţene să încheie alte alianţe electorale decât între cele două partide sau să susţină alt candidat în afară de un membru de la cele două partide.
2) Secţii separate de vot pentru locale şi pentru parlamentare.
3) Directive către candidaţii PSD şi PNL la orice funcţii de a-şi duce, mai ales în mediul rural, simpatizanţii şi susţinătorii la vot în ambele secţii.
4) Obţinerea unei majorităţi în cadrul celor care supravegheză alegerile în fiecare secţie în care se votează pentru PE. Adică să aibă reprezentant prin PSD, PNL, PER, UDMR şi orice alt partid pe care -l pot folosi.
5) Contracte pentru precampanie cu toţi influencerii de pe reţelele sociale tineri pentru a determina electoratul tânăr să meargă la vot şi să voteze împotriva extremismului.
6) Contracte de precampanie cu toată presa scrisă din România şi cu frelancerii din presă pentru a publica articole care să inoculeze electoratului marele pericol de a vota cu extremismul.
7) Toţi potenţialii candidaţi, la orice funcţie ai celor două partide, cunoscuţiilor apropiaţi , familiile şi gazetarii care -i susţin să publice mesaje scurte în fiecare zi pe paginile personale social media în perioada următoare.
8) ANAF şi toate organele de control trebuie să o lase mai moale cu controalele şi amenzile.
9) Primăriile trebuie să primească bani pentru a plăti facturile restante către toţi furnizorii.
10) Casele de sănătate să primească banii pentru plata la zi a concediilor medicale.
11) Indemnizaţiile persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor trebuie achitate la zi
12) Pe plan intern partidele trebuie să-şi determine primarii să se implice total în alegerile europarlamentare.
13) Preşedintele poate ajuta prin: graţieri, avansări, acordare de decoraţii, titluri etc.
Trebuie să se înţeleagă clar de conducerile centrale că nu este de joacă. Locul 1 este oricum unul normal, dar această listă comună dacă nu obţine mai mult de jumătate din voturi înseamnă de fapt începutul sfârşitului nu doar pentru Ciolacu şi pentru Ciucă, ci şi pentru o mare parte din membrii cu funcţii ai acestor partide.

Traian GUMINSKI