Analiză politică: Ce spun senatorii de Vâlcea despre buget şi care este de fapt adevărul!

Mulţi oameni simpli spun că politica este o “c…,”. Noi credem că este o meserie, o ştiinţă, o artă. Cei care sunt în ea rareori sunt însă nişte oameni fără pată sau predispuşi să spună adevărul cu orice preţ. De altfel politica te “preacurveşte” sau te modifică mental într-un asemenea mod încât ajungi, tot rostind mesaje de partid sau contorsionîndu-ţi principiile după linia plitică a “găştii” din care faci parte, să crezi că tu ai dereptate şi că minciuna ta este adevărul celorlalţi. Sau invers. Iată ce spun de exemplu cei doi senatori ai judeţului Vâlcea depsre bugetul de stat din acest an trecut prin Parlament.

Doamna Claudia Banu, este prima femeie senator a judeţului Vâlcea. Se află la primul mandat, este de mulţi ani membru PNL şi a clamat deseori demagogia celor din PSD acuzându-i de minciună şi de lipsă de interes pentru Vâlcea. O puteţi întreba acum, cei ce aţi votat-o mai ales, ce bani a cerut ea Guvernului pentru localităţile din Vâlcea şi pentru vâlceni, câte amendamente a făcut la proiectul bugetului de stat sau câte din cele făcute de parlamentarii PSD în favoarea vâlcenilor le-a votat.
Public, pe pagina domniei sale, am citit, în urmă cu doar câteva ore, o postare care nu ne-a uimit pentru că după atâţia ani de presă nu ne mai poate uimi nimic.
Iată ce spune doamna Claudia Banu:
“Bugetul de stat a fost aprobat! Am dat votul final pentru Bugetul României, un buget echilibrat, realist, concentrat pe investiții, reformă și relansare economică. Anul acesta avem un buget istoric pentru investiții: estimat la 5,5% (aproape 62 miliarde lei) din PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei faţă de execuția bugetară din anul 2020. Investițiile publice sunt fără doar și poate cheia redresării economiei. Astfel, se impunea un comportament responsabil care să permită atragerea celor 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare. Cu riscul de a mă repeta, doresc să asigur fiecare cetățean că rolul meu în Senatul României este acela de a ajuta, de a sprijini pe cât posibil ca țara mea și județul meu, Vâlcea să-și atingă obiectivele, să se dezvolte și să prospere”.

Judeţul nostru are doar doi senatori. Ia să vedem ce spune senatorul Bogdan Constantin Matei, fost ministru al PSD, aflat la al doilea mandat, un senator tânăr care, în mandatul trecut, alături de deputatul Eugen Neaţă, a ajutat Râmnicu Vâlcea să aibă o sală a sporturilor în administraţia primăriei şi o clădire modernă în locul gropii de gunoi care ajunsese zona numită “Arenele Traian”.

Bogdan Constantin Matei:
“Pentru Guvernul Cîțu, județul Vâlcea nu există, iar deputatul Buican tace, consideră ca nu este nevoie de buget pentru județ și votează alături de colegii care alcătuiesc majoritatea parlamentară împotriva amendamentelor pentru județul nostru depuse de parlamentarii PSD! Vă prezint doar o anexa a bugetului, o mică parte a ruşinii guvernamentale PNL/USR/ UDMR! Bugetul arată dezinteresul celor de la PNL faţă de judeţul Vâlcea! Votul lor arată clar lipsa de interes faţă de vâlcenii care i-au trimis în Parlament! Pentru Covasna s-au alocat bani pentru construcţia de noi hale prin anexa 7.03, o anexă dedicată partidelor din coaliţie şi acoliţii acestora, în timp ce pentru multe judeţe din România nu se asigură nici resursa financiară necesară de subzistenţă! Inimaginabil de cum îşi fac bugetul cei din coaliţia groazei, coaliţia distrugătorilor de ţară!”.

Ce să înţeleagă de exemplu un român care nu locuieşte în judeţul nostru, dar citeşte cele două postări ale senatorilor de Vâlcea? Pe cine să creadă? Dar vâlcenii pe cine să creadă?
Adevărul este uneori uşor de găsit. Hai să rugăm pe cei doi senatori să facă publice alocările bugetare pentru Vâlcea, CJ Vâlcea şi UAT +urile din Vâlcea din Guvernele Grindeanu, Tudose, Dăncilă şi comparativ pe cel din Guvernele Orban şi Cîţu!
Ce investiţii s-au făcut în timpul Guvernelor PSD în Vâlcea şi ce investiţii în timpul Guvernărilor liberale? Ce bani a dat actualul Guvern pentru investiţiile din judeţul nostru, deoarece remarcăm că doamna Banu spune că dânsa a susţinut prin vot investiţiile.
Şi mai este o metodă de a face o comparaţie. Aflaţi numerele de telefon ale unor primari ce au mai mult de un mandat. Cinci de la PNL şi cinci de la PSD. Vorbiţi cu aceştia şi veţi afla cine i-a ajutat, cine le-a obţinut bani de finanţări, ce investiţii au, ce proiecte, cine le-a finanţat proiectele şi cine i-a carotat, sabotat, subvenţionat şi minţit în campaniile electorale.

Traian GUMINSKI