Analiză imobiliară! Şobolanii de la fundaţia blocului de 14 etaje
În urmă cum mai mulţi ani, la o licitaţie publică, doamna Maria Tudor a cumpărat, la un preţ exorbitant, un teren aflat în centrul Râmnicului pe care tronau nişte ruine în care dormeau aurolaci, câini vagabonzi şi creşteau bălării.
L-a amenajat şi a aşteptat să strîngă banii necesari ridicării unui imobil reprezentativ pentru municipiu. I-a strâns reabilitând vechiul Hotel Alutus şi transformându-l într-un brand, dând de lucru la mii de oameni în Uzina Mecanică, în alt Hotel de pe litoral, într-un complex turistic din Olăneşti. A plătit direct şi indirect taxe şi impozite, de multe miliarde de lei, în ultimii 20-25 de ani. I-a plătit bugetului de stat, dar şi bugetului Râmnicului.
Un municipiu care se dezvoltă prin administraţia responsabilă a primarului Gutău şi împotriva sabotajului sistematic iresponsabil al unui viceprimar pierde vară şi a câtorva consilieri mici la minte şi la suflet. Vor apărea noi clădiri în centrul municipiului, cu parcări, cu spaţii de birouri, cu aspect modern. Sute de familii vor beneficia de apartamente, la standarde occidentale, în aceste imobile. Bugetul Râmnicului se va mări cu taxe şi impozite provenite de la blocurile nou-construite. De asemenea, timp de doi ani peste 400 de vâlceni vor lucra pe aceste şantiere, vor primi salarii decente, iar alte zeci de firme din Vâlcea, cu mii de angajaţi, vor vinde materiale de construcţii către dezvoltatorii imobiliari.
Blocul doamnei Tudor, o capodoperă arhitecturală, va avea 14 etaje, deşi prevederile urbanistice din PUG permit un nivel de înălţime de 22 de etaje în zonă în ciuda miorlăielilor pe facebook ale unui ratat din USR supărat că barosana de arhitecta de maică-sa nu a primit ea realizarea PUZ-ului.
În haita de şobolani care încearcă să roadă fundaţia blocului s-a infiltrat o gaşcă de rataţi din mai multe partide şi în ultimă instanţă, Virgilică şi a lui clică de leneşi. Plus un fost deputat ratat. Nişte neica nimeni, care nu au făcut nimic bun în viaţa lor, nişte leneşi şi neaveniţi urlă că se distruge centrul istoric al oraşului. Aberant, frustraţilor! Nu se distruge nimic, din contră: se înfrumuseţează, se modernizează! Păi, dacă existau si în New York, spre exemplu, în urmă cu o sută de ani astfel de cârcotaşi precum Negoiţă, Dobrinescu sau Pîrvulescu, metropola americană rămânea la stadiul de orăşel de western.
În cele din urmă progresul va continua, blocurile frumoase se vor construi, iar şobolanii vor fi deratizaţi.
Traian GUMINSKI