Analiză edilitar-sanitară! Fabricanții de gunoi din Consiliul Local condamnă Râmnicu Vâlcea la poluare olfactivă

“Sunt un fabricant de gunoi cu idei noi
Acționez ca un porc când sunt înconjurat de boi
Țin bani furați lângă ciorapi murdari la bancă
Sparg bani murdari și nu credeam că
….
În puținele momente de luciditate
Mă gândesc că-i ideal să n-ai utilitate”.

Versurile melodiei “Fabricant de gunoi” ale raperului Cheloo par scrise special pentru politicienii vinovați de ce se întâmplă acum în Râmnicu Vâlcea, dar și în multe alte localități din țară.
În primul rând vinovați sunt parlamentarii, toți și din mai multe legislaturi, care au permis crearea unor monopoluri pe salubritate, interzicând ca într-o localitate gunoiul să fie ridicat de mai multe societăți care să aibă încheiate contracte cu locuitorii. O idioțenie fără margini pentru că este ușor de anticipat ce s-ar întâmpla în o localitate în care doar o firmă de telefonie ar avea voie să facă contracte, doar o firmă de panificație să vândă pâine sau doar un lanț de benzinării să vândă combustibil.

Nu s-au mulțumit să creeze monopoluri pe salubritate, dar au lăsat legea să fie aberantă la maxim prin prevederea ca membrii consiliilor locale să decidă aprobarea majorării tarifelor practicate de societatea care are contract de strîngere a gunoiului.
Iar din consiliile locale, după cum se vede la nivel național, fac parte fel de fel de imbecili, de votanți la ordinul unor lideri politici și de leneși în gândire logică.
În Consiliul municipal din Râmnic sunt oameni ce au autoturisme proprietate personală, toți au. Toți au văzut pe buzunarul lor creșterile de prețuri la combustibil, asigurări auto, piese de schimb, vigniete, energie electrică. Ei, bine, acești nevolnici par a nu înțelege că mașinile care transportă gunoiul consumă motorină care este mai scumpă. Și dacă ar funcționa pe bază de apă, tot ar fi mai scump pentru că și apa s-a scumpit.
Din considerente politice, fabricanții ăștia de gunoi din consiliul municipal al Râmniculu încasează lunar, pe cap de căciulă de frecător de mentă, mai mult decât iau mulți râmniceni care merg zi de zi la servici. Și pentru acești bani plătiți de noi, oamenii ne fac cadou din când în când, prin vot, fel de fel de mizerii. Acum, de exemplu, ne sufocă în gunoaie nestrânse,
Romprest Energy SRL se află în situaţia în care nu mai are capacitatea financiară de a presta serviciile de colectare, transport, sortare şi tratare a deşeurilor municipale.
În cadrul şedinţei Consiliului Local din data de 28 aprilie a.c., proiectul de hotărâre ce viza modificarea unor tarife practicate de Romprest pentru colectarea, transportul, sortarea şi tratarea deşeurilor pentru persoanele fizice şi juridice din Municipiul Râmnicu Vâlcea a fost respins ca urmare a votului ”împotrivă” dat de unii consilieri locali.
Dar la urma urmei legea este prost făcută pentru că nu este normal ca un consilier local să intervină, prin vot ,între mine ca cetățean și o firmă care prestează servicii. Votul acestor politicieni îmi interzice mie ca locatar al unui bloc și vecinilor mei să plătim un tarif pe care -l acceptăm și înțelegem cuiva care ne ia gunoiul din fața blocului. Și ne obligă să trăim în poluare.
Este ilogic și aberant.În multe localități, unii consilieri speră ca prin aceste sabotaje să îndrepte înjurăturile populației împotriva primarilor în funcție.
Până se vor aduna în ședință și vor aproba tarifele firmei de salubritate, cred că nu ar fi rău să depozităm gunoiul direct la ușa consilierilor îndărătnici. Poate le place putoarea! Poate putoarea face parte din genetica lor!

Traian GUMINSKI