An dificil pentru Clubul Sportiv Școlar, dar și cu satisfacții

Profesorul Mihai Ioniță, directorul Clubului Sportiv Școlar, face o scurtă retrospectivă despre de activitatea instituției școlare pe care o conduce, în 2021.
“Anul 2021 a fost un an greu din punct de vedere al participării sportivilor noștri la competițiile oficiale, având în vedere situația medicală (pandemia de Covid) în care ne-am aflat. Cu toate acestea, Clubul Sportiv Școlar a participat la toate competițiile oficiale pe care le-a avut în calendar. Echipa de handbal, juniori I (antrenor prof. Elena Iuliana Popescu) a luat startul, în primăvara anului trecut, la Campionatul Național, și cu toate că din punct de vedere al jocurilor a câștigat două partide, datorită regulamentului, nu a mers mai departe (pentru că federația a ales să promoveze talia). Astfel, s-a calificat în faza următoare echipa din Craiova, cea pe care CSS Rm Vâlcea o învinsese pe teren.
La baschet, U16, masculin, echipa antrenată de prof. Anca Nițulescu a fost prezentă la câteva turnee contând pentru Campionatul Național.
La tenis de masă, fetele pregătite de prof. Mihaela Trușcă au mers la două competiții și s-au clasat printre primele 16 pe plan național, la categoria lor de vârstă. La lupte, sportivii profesorilor Lupu (Cornel și Ilie) au mers la două turnee de pregătire. La fotbal, echipa lui Alin Pufu, U15, a intrat în concurs la categoria Elită. Pe plan județean, a câștigat tot, apoi la faza zonală, a câștigat 2 meciuri din 5. Este in curs de formare și grupa U11.
Cea mai prolifică secție a CSS a fost cea de karate. În 2021, karateka de la a Clubul Sportiv Școlar au fost prezenți la două întreceri oficiale naționale. Pe 12 iunie, la Buzău, la CN de karate shotokan ESKU, sportivii lui Mihai Ioniță au luat 7 medalii de aur, 9 de argint și 5 de bronz. De menționat că în urma trialului de selecție, ce a avut loc la Otopeni, sportiva Gabriela Sorana Vișan a fost selecționată in Lotul național de cadete, fiind prezenta la Campionatul European din Finlanda (22-23 august). Pe data de 9 octombrie, la Dragomirești (Dâmbovița) a fost Campionatul Național de karate shotokan ESKU tradițional. De la acest turneu, sportivii vâlceni s-au întors cu 7 medalii de aur, 5 de argint și 7 de bronz. Sportivul Anton Ștefan Grigoriu s-a clasat pe locul secund la Campionatul Balcanic, cu Echipa Națională. Întrecerea a avut loc la Rieka (Croația).
Un alt sportiv de la secția de karate a Clubului Sportiv Școlar, Cristian Florin Nechițescu, dar și colegii lui, Anton Ștefan Grigoriu și Gabriela Sorana Vișan au fost prezenți la turneul internațional Youth League, la Veneția (Italia), unde au avut o comportare meritorie. “Toate cheltuielile celor trei sportivi au fost suportate de părinți,motiv pentru care le mulțumesc pentru implicare” – spune directorul CSS Mihai Ioniță.
Altfel, la început de an, în perioada 3-8 ianuarie, sportivii celor 7 secții de la CSS se vor afla in cantonament de pregătire la Olănești.
“Sperăm că anul 2022 să fie unul mai prolific din punct de vedere al performanțelor sportive pentru instituția noastră” – conchide profesorul Mihai Ioniță.