Ample lucrări la canalizarea din comuna Mateeşti

Primarul Cosmin Anghelescu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de extindere a canalizării pe o lungime de19 km, pe străzile: Greci, La Moara, Măgura I, Măgura II, Măgura IV, Măgura V, Călărășești II, Pătraști, Ursoaia, Palaghi II, Fabricii, Scăuniș I, Scăuniș II, Modrești, Anghelești, La Lăutaru, La Tăvică, La Ionescu, Str. Principală Turcești – Berbesti continuare (Dj 605A), Str. Secundară Turcești – Stroiesti(Dj 676D) și Codrești. Proiectul a fost întocmit anul trecut şi este finanţat prin programul de finanțare Anghel Saligny cu o valoare de 19.421.184,11 lei fără T.V.A.
Străzile care nu au fost cuprinse în acest proiect vor face obiectul unei alte extinderi, iar pentru cele pe care vor fi executate lucrări proiectul cuprinde și aducerea la stadiul inițial al străzilor.
Primul proiect, cel de “Înființare canalizare în comuna Mateești”, este executat în proporție de 90% . Întârzierea a apărut din cauza neprimirii în timp util a avizelor de branșare pentru cele 90 de pompe electrice ale căminelor. Acestea au început să fie emise tocmai în sezonul rece, când lucrările au fost sistate din cauza vremii nefavorabile.
“Cele 2 proiecte se vor pune împreună în funcțiune. Suntem mândri că am reușit să obținem această finanțare și că au participat la licitație antreprenori cu experiență. Le mulțumim tuturor celor implicați”, a declarat Cosmin Anghelescu. (T.G.)