Amenzile mari nu au “curăţit” încă Râmnicu Vâlcea

După campania agresivă de informare dusă de toată presa locală legată de aplicarea unor amenzi mari pentru cei care nu respectă curăţenia în municipiu am crezut că puţini vor fi aceia care vor mai îndrăzni să facă mizerie în oraş.

La votarea amenzilor de 2000-2500 de lei pentru murdărirea domeniului public primarul Mircia Gutău declara:
“Foarte multi dintre cetăţeni ignoră eforturile pe care le face administratia locală şi aruncă, scuipă pe jos, aruncă seminţe, stau pe băncute în parc frumos amenjat şi când pleacă lasa în jurul băncii plin de seminţe, doze, bidoane, aruncă hârtiile pe jos”.
În zona centrală a oraşului, în ciuda unei afluenţe de foarte mulţi oameni în ultima săptămână, am observat că se respectă cu stricteţe curăţenia. Dar mai sunt câteva locuri ,mai ales în cartierele Ostroveni, Nord şi Traian unde intervenţia celor care aplică amenziile este necesară.
Mai ales în faţa cazinourilor, a agenţiilor de pariuri şi a unor săli de jocuri şi în staţiile de taxi se aruncă constant chiştoace de ţigări şi ambalaje de la pachetele de tutun direct pe trotuar, deşi există coşuri de gunoi stradale. Deseori în aceste zone indivizi inconştienţi “abandonează” paharele de folosinţă unică, după ce îşi beau cafeaua, pe bănci, spaţii verzi sau trotuare. Sperăm ca în preajma sărbătorilor în oraş să fie respectată curăţenia, iar contravenienţii să fie amendaţi. (T.G.)