Ambasadorul Poloniei, în vizită la Vâlcea! Judeţul nostru este pe harta investitorilor din Polonia

Ambasadorul Poloniei în România, Marcin Wilczek, a fost într-o vizită fulger la Râmnicu Vâlcea. Aceasta a vizitat Uzinele Sodice Govora şi a avut scurte discuţii cu oficialităţile locale ale judeţului.

Ambasadorul Poloniei în România, Marcin Wilczek, spune că relaţiile dintre Polonia şi România sunt în continuă dezvoltare şi că se aşteaptă ca într-un viitor nu prea îndepărtat şi firmele româneşti să investească în Polonia. Excelenţa Sa, Marcin Wilczek, a participat la inaugurarea unei investiţii în valoare de 3, 3 milioane de euro realizată de acţionariatul polonez de la Uzinele Sodice Govora.
“Ţin să le mulţumesc oamenilor de aici pentru ospitalitatea de care au dat dovadă. De-a lungul timpului România şi Polonia au avut legături din cele mai bune, şi din pounct de vedere istor şi al relaţiilor interumane. Suntem parteneri puternici şi în Uniunea Europeană şi în NATO. La Râmnicu Vâlcea relaţiile sunt şi mai puternice, graţie capitalului polonez de la USG. Mă bucur că o companie din Polonia a creat aici locuri de muncă. Într-un viitor nu foarte îndepărtat cred că vom avea şi investiţii româneşti în Polonia. România se dezvoltă bine, aşa se vede de la noi din ţară. Oricum, tot mai mulţi turişti polonezi vor să îşi petreacă zilele libere aici”, a declarat Marcin Wilczeck.
Ambasadorul Poloniei a avut întâlniri cu oficialităţile judeţului şi cu cele ale municipiului Râmnicu Vâlcea, întâlniri în cadrul cărora a discutat despre posibilitatea atragerii de investiţii româneşti în Polonia, dar şi despre dezvoltarea relaţiilor de colaborare la nivel intituţional între cele două ţări.
“Ştim cum s-a dezvoltat Polonia şi avem multe de învăţat de la ei. Vom avea după această întâlnire relaţii mult mai strânse cu această ţară. Există şi posibilitatea de atragere a unor investiţii, sunt sigur că domnul ambasador va prezenta oportunităţile care sunt la noi în judeţ”, a spus Mircia Gutău, primar Râmnicu Vâlcea.
“Am discutat despre multe lucruri pe care ţările noastre le au în comun. I-am mulţumit pentru că Vâlcea este pe harta investitorilor din Polonia. Nu vreau să trec cu vederea o idee foarte importantă, îi adresez mulţumiri special pentru aprecieri şi pentru faptul că speră că în Polonia o să fie investiţii româneşti. Noi putem învăţa din experienţa Poloniei, cel puţin în atragerea fondurilor europene”, a completat Constantin Rădulescu, preşedinte CJ Vâlcea. La finalul vizitei în Vâlcea, ambasadorul Poloniei a ţinut să onoreze şi invitaţia primarului din Băile Govora şi a asistat şi la inaugurarea cinematografului, proaspăt renovat din staţiunea vâlceană.