Alin Voiculeț: Facem apel la asigurați să ne semnaleze greutățile, problemele întâmpinate în sistemul de asigurări de sănătate local

Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea a organizat prima conferință de presă din acest an, cu promisiunea făcută de directorul reinvestit, Alin Voiculeț, că astfel de întâlniri vor fi periodice. Alături de director au mai participat mediul șef – Gabriela Pădureanu și purtătorul de cuvânt al instituției – Nicoleta Deaconu.

Mandat de patru ani

Directorul CAS Vâlcea, Alin Voiculeț, a explicat modul în care a fost reinvestit în funcție: “Începând cu data de 1 mai au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de director general și medic șef în județele din țară. Eu au câștigat concursul și pe data de 16 iunie am fost numit director, cu un mandat de patru ani care a început pe 1 iulie. Concursul a fost organizat la standarde și norme europene și meritul este al conducerii CAS România, al domnului director Adrian Gheorghe. Concursul s-a bazat pe trei principii: cel al competiției deschise și al șanselor egale, pe principiul transparenței și cel al competenței si al meritului personal. Pentru mine este al treilea mandat, precedentele două s-au terminat înainte de termen. Sper ca acesta să fie complet. S-a organizat și concursul pentru postul de medic-șef și a fost câștigat de colega mea, Gabriela Pădureanu, cu care sunt sigur că voi colabora foarte bine”.

Primele decizii manageriale

Alin Voiculeț a dezvăluit care au fost primele măsuri luate în noul mandat.
“Încă din prima zi de mandat am reorganizat activitatea astfel încât fiecare om care vine la noi pentru a rezolva o problemă să fie întâmpinat de personal avizat care s-i răspundă la toate întrebările. De asemenea, am ales să merg zilnic la parter, două-trei ore pentru a vedea care este exact pulsul asiguraților, să văd cum decurge activitatea. Alături de echipă am făcut o informarea mult mai eficientă a medicilor de familie pentru a-i determina să participe activ la procesul de vaccinare. Astfel, începând cu dat de 1 august numărul cadrelor medicale care au încheiat contract de vaccinare cu CAS a crescut cu 8 cabinete medicale, ajungând în acest moment la 69 de cabinete medicale de medicină de familie: „În perioada următoare vor exista discuţii cu medicii de familie unde nu există un astfel de contract de vaccinare pentru a oferi populaţiei acest serviciu medical în cel mai scurt timp”, a precizat directorul CAS Vâlcea.

Sunt bani suficienți

Vestea bună este că în acest moment sunt bani suficienți pentru analizele medicale și Voiculeț a dezvăluit că a făcut și un experiment pentru a vedea care este situația reală: “Începând din luna august, media lunară va fi de 1.270.000 mii lei comparativ cu 700 mii lei cât a fost contractul total pentru luna iulie. Spune că, în acest sens, listele de aşteptare privind analizele medicale de laborator, pentru biletele de trimitere cazurile programabile, listele de aşteptare întocmite la furnizorii de servicii medicale paraclinice aflaţi în contract cu CAS Vâlcea, ar trebui să se scurteze foarte mult şi chiar să nu mai existe începând cu luna august: Chiar am sunat înainte de conferința de presă la două laboratoare şi am fost informat că la un laborator se putea face programare pe data de 25 august, iar la celălalt chiar a doua zi. Un lucru este cert, oamenii nu vor mai fi puși pe drumuri aiurea. Facem apel la asigurați să ne semnaleze greutățile, problemele întâmpinate în sistemul de asigurări de sănătate local, astfel încât, împreună cu furnizorii să găsim soluțiile cele mai bune care să ducă la creșterea încrederii asiguraților în sistemul de sănătate local și la servicii medicale de cât mai bună calitate”, a declarat Alin Voiculeț, directorul CAS Vâlcea.