ALERTĂ într-un hotel din Râmnicu Vâlcea! 17 persoane intoxicate cu o substanță!

Panică într-un hotel din Râmnicu Vâlcea în noaptea de 22-23 noiembrie a.c., în jurul orei 1:55.
Un bărbat a sesizat prin apel 112, Poliția Municipiului Râmnicu Vâlcea cu privire la faptul că, în incinta unui hotel din municipiul Râmnicu Vâlcea s-ar fi efectuat o deratizare cu substanțe chimice al căror miros s-a propagat la etajele unde erau cazate mai multe persoane, care acuzau stări de rău.

Au intervenit, de urgență, urmatoarele forțe ISU Vâlcea: 1 autospecială pentru transport victime multiple, 1 autospecială cu apă și spumă, 1 SMURD, 1 autospecială CBRN cu 11 subofiteri de la G.I. Rm Valcea, 1 echipaj IPJ cu 2 lucratori, 1 EMUM si 1 EMUA de la SAJ. Au fost prealertate și alte 3 echipaje SMURD (Govora, Dragasani, Brezoi).
Din cele 21 de persoane afate în hotel: 17 se aflau în locație si 4 nu au fost prezente în momentul manifestarii situației de urgență.
“Trei dintre acestea prezentau simptome mai grave (tuse, ameteli, iritatii oculare si respiratorii). Au fost evaluate medical 5 persoane dintre care două au fost transportate la UPU Vâlcea (un bărbat de 50 de ani și o femeie de 46 de ani).
In urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-a identificat în camera centralei o concentrație de 16 ppm a unei substanțe iritante. Acesta provenea probabil din componența insecticidului aplicat de un operator economic la ora 13.00 in cursul zilei de 22.11.2022 în incinta hotelului.
Deși în urma discuțiilor cu autoritățile municipale s-a avansat soluția relocării persoanelor cazate în alt resort, după ventilarea încăperilor și obținerea valorilor nule la măsuratorile efectuate de echipajul de cercetare CBRN, cele 15 persoane au ales să rămâna pe loc”, au precizat pompierii vâlceni.
Cele două persoane transportate la UPU Valcea sunt stabile, conștiente, cu efectele simptomelor inițiale mult diminuate.