Alegeri locale în siguranță! 800 polițiști vâlceni în misiune!

Poliţia Română a luat toate măsurile pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.
Aproape 800 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral.

Obiectivele urmărite de peste cele 1300 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne în cadrul acestor misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.
Peste 120 de poliţişti, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă. De asemenea, dintre cele 430 secţii de votare constituite la nivelul judeţului Vâlcea, poliţiştii vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 202 secţii, jandarmii la 127, pompierii la 91, iar celelalte structuri ale ministerului la 10 secţii.
Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor, 163 de poliţişti, constituiţi în 27 de echipe operative.
A fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 23 de poliţişti, care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, împreună cu cei 104 jandarmi şi 80 de pompieri, dacă situaţia operativă o va impune.