Alegeri locale în Bujoreni

În urmă cu un an, în precampanie electorală, am explicat cititorilor noştri care sunt cele mai bune soluţii pentru fiecare localitate din Vâlcea şi care sunt soluţiile de evitat. Am susţinut în campania electorală cei mai buni candidaţi din PSD, PNL şi ALDE.

Locuitorii comunei Bujoreni nu au vrut să ne asculte, nici pe noi dar nici pe alţi colegi din presă. Aşa că acum vor trebui să treacă din nou prin alegeri. Alegeri locale parţiale ar trebui să aibă loc în mai multe localităţi din Vâlcea, dar timpul nu a permis Guvernului să publice decât hotărârea pentru comuna Bujoreni.
Guvernul României, în conformitate cu legislaţia actuală, a stabilit organizarea unor alegeri locale parţiale în data de 11 iunie. Alegerile au loc pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului,demisiei sau aplicării unei pedepse privative de libertate.
Alegerile partiale vor fi organizate in cinci municipii – Moineşti (judeţul Bacău), Craiova (judeţul Dolj), Tîrgu Jiu (judeţul Gorj), Lupeni (judeţul Hunedoara), Roman (judeţul Neamţ), nouă oraşe – Rîşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia Sprie, Buşteni, Băicoi şi în 35 de comune.
Odată cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotărâre, “calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale şi măsurile tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor locale (în conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015)”. (T.G.)