ALDE Vâlcea a ales calea normală: Constantin Rădulescu – preşedinte de Consiliu Judeţean

Vulcanicul Dumitru Lovin, preşedintele ALDE Vâlcea a avut azi o întâlnire cu deputatul Constantin Rădulescu, preşedintele PSD Vâlcea. După mai multe zile de tensiuni, presărate de fel de fel de zvonuri, unele legate chiar de trădări posibile din PSD sau de cumpărarea unor voturi de către liberali pentru a forma o majoritate, lucrurile au intrat în normal, în această alianţă.

Negocierile au fost mai tensionate decât în alte judeţe şi pentru că ALDE are în conducere oameni care până de curând au fost colegi în PSD cu deputatul Rădulescu. Le-a venit greu unora, probabil mai ales consilierului Adrian Buşu, să îl aibă din nou şef pe liderul pesedist. În cele din urmă cred că au realizat că nu este vorba de o subordonare, ci de o colaborare pentru nişte programe şi pentru o administraţie eficientă.
O parte a presei locale a speculat şi a lansat azi fel de fel de aşa zise pretenţii ale celor din ALDE legate de ajutorarea unor consilii locale, de locuri pe listele parlamentare (o aberaţie câtă vreme nici nu se ştie dacă cele două partide vor merge în toamnă la alegeri împreună sau separat), de locuri în AGA sau CA.
Nu a fost o târguială pe posturi – întâlnirea dintre cei doi politicieni de azi. S-a stabilit doar ca formaţiunile să îl susţină pe Constantin Rădulescu pentru postul de preşedinte şi pe Adrian Buşu pe postul de vicepreşedinte, precum şi amănunte legate de un program comun de administrare a judeţului, program care va fi definitivat în perioada următoare.
În prezent alianţa PSD – ALDE mai are nevoie de susţinerea Partidului Ecologist pentru a avea majoritate şi este de aşteptat ca PER să accepte o colaborarea, caz în care va beneficia de un post de vicepreşedinte în CJ, dar şi de o majoritate confortabilă în Consiliul Local Râmnicu Vâlcea unde PER împreună cu PSD ar avea 16 consilieri din 23.

Traian GUMINSKI