Alarmă falsă! Turişti blocaţi la Obârşia Lotrului amendaţi de jandarmi

Cinci persoane au solicitat marţi, 4 aprilie, orele orele 23:50, prin intermediul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență “112”, ajutorul jandarmilor vâlceni.

Turiştii au semnalat faptul că necesită sprijin, deoarece autoturismul personal în care se aflau s-a defectat la 6 km de Obârșia Lotrului, iar în acea zonă este frig, ninge puternic, se află un strat considerabil de zăpadă pe carosabil, nu dețin echipament corespunzător și nu cunosc zona. În urma celor sesizate de către apelanți, s-a constituit un echipaj format din doi jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Mobil Voineasa și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea. La ora 02::30 au fost găsite persoanele care solicitau sprijin, iar echipajul a constat că cele relatate de către apelanți nu se adeveresc, pe carosabil nefiind zăpadă și temperatura era destul de ridicată pentru această perioadă a anului.
Cele cinci persoane au fost conduse în siguranță la o pensiune din localitatea Obârșia Lotrului, apelantul fiind sancționat contravențional cu suma de 500 lei de către polițist, conform OG 34, art.32, alin. 1, lit. B privind alertarea falsă a echipajelor de intervenție.