Al doilea deces de COVID-19 în VÂLCEA! Polițiști izolați la domiciliu

Un bărbat de 89 de ani care a fost diagnosticată pozitiv cu COVID-19 a murit noaptea trecută în cadrul Secţiei Boli Infecţioase. Bărbatul se afla internat din data de 14 aprilie 2020. Aceasta a fost contact direct cu două cazuri de COVID-19 confirmate, fiind diagnosticat pozitiv în data de 13 aprilie. Avea, de asemenea, alte boli asociate (multiple AVC în antecedente).

DSP Vâlcea a dispus măsura izolarii a cinci agenți de poliție, care au intrat în contact cu detașamentul de jandarmi din judetul Dolj în cadrul căruia au fost dignosticate pozitiv mai multe persoane. Zilele acestea urmează să fie testați toți angajații structurilor MAI din județ care au intrat în contact cu echipele de jandarmi doljene.

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, 29 aprilie a.c., situația epidemiologică din județul Vâlcea se prezintă astfel:
• 178 persoane aflate în carantină instituționalizată;
• 161 persoane aflate în izolare și monitorizate la domiciliu;
• 13 persoane internate în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea și încă una internată într-o unitate spitalicească din alt județ;
• 6 persoane declarate vindecate și externate și un caz de recădere (persoana respectivă se află în prezent între cei 14 pacienți internați);
• 2 persoane decedate.