Agentul de penitenciar de la Tg. Jiu și deținutul, trimişi în judecată

Agentul de penitenciar de la Tg. Jiu şi deținutul care i-a oferit 1.000 de euro pentru acordarea unei învoiri în perioada Sărbătorilor Pascale, au fost trimişi în judecată, ieri, 19 mai.

“Prin rechizitoriul din data de 19.05.2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus trimiterea în judecată a inculpaților:
– D.I.D., agent de penitenciar la Penitenciarul Tg. Jiu, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită;
– S.T.D., fără ocupație, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită;
– M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Tg. Jiu, cercetat în stare de arest preventiv în prezenta cauză pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Din probele administrate a reieșit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D.I.D. i-a promis deținutului M.D.D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Tg. Jiu, dar și inculpatului S.T.D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M.D.D., în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop, a pretins suma de 1000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S.T.D. La data de 28.04.2016, inculpatul S.T.D. s-a întâlnit cu D.I.D. pentru a-i remite, în scopul menționat anterior, o sumă de bani, ocazie cu care lucrători ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Vâlcea și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat la prinderea în flagrant a lui D.I.D. care tocmai primise suma de 500 euro și bunuri de la S.T.D., în scopul menționat anterior. În aceeași zi, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus față de D.I.D. și S.T.D măsura reținerii pentru 24 de ore. La data de 29.04.2016, magistrații Tribunalului Vâlcea au dispus față de cei trei inculpați arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Pe parcursul cercetărilor, polițiștii S.J.A. Vâlcea au desfășurat numeroase activități, în conformitate cu ordonanțele de delegare emise de procuror, pentru administrarea probatoriului. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale și al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea”, este specificat în rechizitoriul transmis de SJA Vâlcea.