Administrație transparentă total la Galicea

Este deja cunoscut că în apropierea alegerilor rețelele de socializare sunt invadate de texte care atacă, de cele mai multe ori nemeritat și anonim, diverse administrații.
Primarul Florin Mărăcine și echipa sa din primăria Galicea sunt în ultima perioadă luați la țintă de posibili adversari politici prin fel de fel de postări deși primăria Galicea este una din administrațiile extrem de transparente după cum veți putea remarca și din textul următor postat de edilul comunei pe propria pagină de facebook.
“Referitor la apariția în spațiul public a unor informații neadevărate, fac următoarele precizări:
1. În mandatul meu, Primăria comunei Galicea a realizat întotdeauna achiziții, respectând prevederile legale, iar faptul ca toate sunt vizibile pe platforma SICAP( Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) a dat și posibilitatea celui care a scris, să le vadă.
2. Ce nu a vrut să vadă sau a “omis”, sperăm nu intenționat, este faptul ca a singularizat obiectele cumpărate, astfel:
3 Primăria Galicea implementează un sistem informatic ce are nevoie de calculatoare noi și un server de o anumită putere, astfel a achiziționat 2 calculatoare la prețul de 2944 leiX2 (și nu unul cum se spunea), iar pentru un al treilea calculator s-a mărit puterea ( celebrele Reparații de 500 lei, spuse a fi costisitoare!
4. Pentru Căminul Cultural Galicea s-au cumpărat 2 aparate profesionale de aer Condiționat( și nu unul) la 6600 leiX2.
5. S-au achiziționat 50 lămpi led la 8225 lei (suma totală) , nu una cum apare în text.
6. S-au achiziționat 30 lămpi led la prețul de 5400 lei, nu una cum iarăși apare.
7. S-au realizat servicii topografice( nu tipografice, cum greșit s-a scris) pentru 25 obiective la prețul de 25 200( 1000 lei/ lot ), în acești bani intrând și măsurarea de 2 ori a unei tarlale cu 61 proprietari.
8. Cu suma de 263 675 ( 2,63 miliarde), Valrob a realizat lucrarea pe str. Pinilor, lucrare previzionată în devizul emis de proiectanți la peste 6,5 miliarde! Cei care doriți…Mergeți la fața locului și verificați!
9. A doua lucrare de 87 394 lei, se referă la Reparații și modernizare următoarele străzi (Teodorești, Bazinelor, Izlazului-Dragomirești, Plopilor, Hotarului, plus alte drumuri tarla, etc). Mergeți și observați-le la fata locului.
10. A treia lucrare de 25 200 lei se referă la Închiriere utilaj pentru decolmatarea Iazului Morii( lucrări efectuate până la 31 decembrie în valoare de 19 000 lei)… mergeți să vedeți cât de bine și frumos apare acum.
11. Au fost achiziționate 2 laptop-URI, nu unul, în valoare de 1848*2, pentru cei care lucrează și de acasaă … pentru că da, la noi se lucrează și de acasă, câteodată!
12. Reparațiile la autoutilitara HBV în valoare de 4900 lei au însemnat schimbare ambreiaj, termostat Both, rolă întinzător, Distribuție, curea, plăcuțe frână, lampă spate, ulei Castrol, 5 l, filtru ulei, filtru habitaclu, parbriz parasolar, filtru aer, senzor plăcuțe frână, condensator, comutator lumini, disc frână, revizie ITP plus manoperă.
Sunt multe de spus, dar ADEVARUL oricât ar fi murdărit, TOT iese la suprafață!
Vă asigur că în comuna Galicea s-au realizat foarte multe lucrări la prețuri foarte mici, lucrări care se văd, iar altele sunt inițiate și o să se vadă în acest mandat! O să vă prezint în scurt timp investițiile realizate în comuna Galicea! Plus faptul ca am păstrat peste 13 miliarde pentru investiția, prioritatea zero pentru noi, apa în Valea Râului!
Întotdeauna mi-a plăcut adevărul și așa voi fi până la capăt!
Singurul meu interes este să fac din Galicea cea mai frumoasă localitate din județ și nu numai!
Lansez invitația tuturor” prietenilor” să vină să vadă și actele și lucrările! Oricând doresc! Și dacă au vreodată o neclaritate, telefonul meu este deschis mereu”. (T.G.)