Administraţie eficientă şi profesionistă în Roeşti

Gheorghe Drăghici este unul din edili vechi din Vâlcea. Conduce administraţia din comuna Roeşti de 25 de ani, mandatul actual fiind al 7-lea consecutiv.

A muncit o viaţă întreagă având gospodărie şi crescând animale şi în perioada cât a fost primar.
Miercuri, 21 iunie, l-am găsit, la ora prînzului ,în primărie lucrând alături de salariaţi la complectarea datelor solicitate de cei care tocmai definitivau dosarele pentru finaţarea unor proiecte AFIR.
“Ne-au cerut clarificări suplimentare prin telefon, le dăm acuma prin mail dar sincer să fiu nu avem şanse mari deşi avem un proiect bun. Dar este lupta strânsă pentru punctaj. Nu îndeplinim condiţiile pentru a avea punctaj maxim şi am aflat că deja numai pe partea Olteniei, la Craiova sunt deja o sută de proiecte depuse cu punctaj maxim. Este vorba despre finanţarea unor amenajări de drumuri agricole, iar Uniunea a dat 30 de milioane de euro pentru toată România. Cum un proiect este de aproximativ 1 milion euro e greu de crezut că vom lua banii şi noi”, ne spune oarecum mâhnit edilul Drăghici.
Acesta este decis să se retragă după acest mandat şi datorită vârstei, va împlinii anii de pensionare în curând, dar şi a unor probleme de sănătate. Este hotărât însă să mai facă ceva pentru comuna sa în această perioadă şi să lucreze la capacitate maximă până în ultima zi a mandatului.
“Speranţele mele se leagă de cele 5 proiecte depuse pe OG 28, proiecte bine realizate şi documentate şi care aprobate ar însemna rezolvarea unor probleme importante pentru comunitatea noastră. Ele sunt legate de realizarea a două baze sportive şi de construirea ,amenajarea unor drumuri laterale comunale, săteşti. Unul din drumuri este important este DC 95 de legătură cu Pesceana. Reabilitarea DC 95 este dificilă pentru că implică mutarea conductelor de canalizare şi alimentare cu apă pe o porţiune importantă, pe lateral, pentru a permite accesul traficului greu.La hotarul dintre cele două comune avem un podeţ. Este prins în proiectul nostru, cei din Pesceana au făcut şi ei proiect pentru acest drum pe poţiunea care tranzitează comuna lor. Ambele administraţii am menţionat că proiectele trebuie aprobate simultan pentru a nu lăsa o porţiune nereabilitată, iar aprobarea ar însemna mult pentru comunele noastre, dar şi pentru cei care le tranzitează.
La şcoli vreau neapărat să finalizăm cele două baze sportive. Un teren, cel de la Şcoala din Cuieni va avea dimensiunea 22X42 m, iar la şcoala din satul Ciocîltei pentru că nu permite spaţiul vom face doar o minibază sportivă cu un teren de 16X22 m, ne mai spune primarul în timp ce verifică pentru a nu ştiu câta oară nişte documente făcând calcule asupra punctajului pe care-l poate obţine proiectul depus la AFIR. (T.G.)