Administrația comunei Malaia continuă modernizarea infrastructurii

Primăria comunei Malaia va începe lucrările la rețeaua de canalizare pe străzile Brădet, Podul Şipotului, Brătienilor, Şcoala Veche, Bisericii 2, Valea Satului şi Pârâul Pleşeneştilor.

„Vrem o localitate cu toate utilitățile puse la punct. Să avem motive pentru a atrage noi investiții în zonă, noi investitori. Mălaia crește turistic, am crește sigur și mai mult dacă proprietarii de pensiuni ar conlucra pentru a oferi date cât mai exacte cu privire la fluxul de turiști”, susține primarul Dinculescu.
În luna aprilie, primarul localității Malaia, Gheorghe Dinculescu, a primit suma de 430.000 lei din partea CJ Vâlcea, din fondul constituit potrivit prevederilor din Legea bugetului de stat pe anul 2024 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare, pe care unităţile administrativ teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Prin Hotărârea nr. 15/2024, Consiliul local al comunei Malaia a aprobat documentaţia tehnico-economică pentru investiţia „Reabilitare, consolidare, extindere, dotare şi modernizare cămin cultural în localitatea Malaia, comuna Malaia, judeţul Vâlcea, punctul Podul Şipotului, comuna Malaia, judeţul Vâlcea”, la valoarea de 13,8 milioane de lei. La finele anului trecut, Primăria comunei Malaia a primit suma de 300.000 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. (T.G.)