Actorul Doru Zamfirescu a ieşit din scenă

Colegii din Teatrul Anton Pann anunță cu tristețe și durere plecarea din lumea noastră, sâmbătă 21 mai, a actorului DORU (Ion) ZAMFIRESCU. Doru a fost un actor special, foarte dotat pentru toate genurile dramatice și realizând roluri cu tipologii variate și de mare complexitate.

A fost un actor iubit de public și îndrăgit de colegii lui de scenă și din toate compartimentele teatrului. Un actor dorit de regizori, un actor creativ care își contura personajele cu lejeritate și empatie. O prezență tonică, întotdeauna știa câteva glume bune cu care își înveselea colegii. A lucrat cu mulți regizori și cu nume importante ale teatrului românesc: Silviu Purcărete, Dan Micu, Goange Marinescu, Alexandru Dabija, Cristi Juncu și mulți alții. Spectacolele în care a jucat s-au bucurat de succes și datorită prezenței lui și au fost apreciate în turnee internaționale și în cele mai importante festivaluri de teatru din țară. Doru Zamfirescu s-a născut pe 21 septembrie 1957 în satul Bîrsoiu, comuna Stoilești, județul Vâlcea. A absolvit Institutul de Teatru din Târgu Mureș în anul 1984. A debutat și a jucat pentru mai mulți ani pe scena Teatrului din Petroșani, după care a revenit în județul natal unde a făcut parte din trupa Teatrului Anton Pann. Printre spectacolele importante cu care va rămâne în memoria spectatorilor se numără: DECAMERON 645 (regia Silviu Purcărete) Scapin (regia Dan Micu) Svejk – în spatele frontului (regia Dan Micu) Cum vă place (regia Jonathan Chadwick) Trei surori (regia Adrian Roman) Telefonu’, Omleta si Televizoru’ (regia Alexandru Dabija) Hoțul de mărgăritare (regia Adrian Roman) Întâmplări provinciale (regia Adrian Roman)
Portugalia (regia Cristi Juncu) Tango (regia Laszlo Vadas) Revizorul (regia Laszlo Vadas) Visul unei nopți de vară (regia Balint Botos) Doru a creat și vocile memorabile ale multor personaje ale trupei de păpușari a teatrului nostru. Teatrul, ca și viața, merg mai departe. Plecarea unui actor este însă una dintre cele mai triste despărțiri. Te iubim, Doru! Vei rămâne mereu în amintirea și în sufletele noastre! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească!