Activitate intensă pentru Teatrul Anton Pann

Întorși de la cea de a V-a ediție a Fetivalului Internațional de Teatru Nou de la Arad, eveniment în cadru căruia spectacolul prezentat “Yen” de Anna Jordan în regia lui Adrian Roman a făcut o impresie excelentă, având în vedere competiția cu spectacole ale unor mari teatre din București și din țară, actorii Teatrului Anton Pann se pregătesc din nou să-și întâmpine spectatorii, atât pe scena de la Rm Vâlcea, cât și pe scena altor teatre di țară.

Joi, pe 18 mai, de la ora 19.00, vor prezenta pe scena Teatrului de Comedie din București spectacolul “Respiră” de de Duncan Macmillan, regia Adrian Roman. Spectacolul multipremiat se va juca din nou pe scena Teatrului de Comedie, la cererea spectatorilor.
Chiar dacă sunt foarte ocupați cu spectacole, pentru că în această săptămână este și Școala Altfel, activități în care elevii își propun să iese din spatiul școlar ca să mai vadă și altceva, ca de exemplu: spectacole de teatru, de muzică, vizitarea unor muzee, instituții, etc., actorii își fact timp și pentru repetiții. O parte dintre ei repetă intens la piesa “Nerium Park” de Josep Maria Miró, spectacol în regia lui Tudor Lucanu. Aici peste două sau trei săptămâni, când va avea loc premiera, veți avea bucuria să-i întâlniți în acest spectacol pe doi dintre mai puțin cunoscuții actori ai Teatrului Anton Pann. Este vorba de Vladimir Purdel și Alexandru Beteringhe alături de frumoasa și talentata Reka Szasz. Un al doilea spectacol la care se lucrează îl va avea în prim plan pe Octavian Costin, actor care s-a făcut remarcat pe scena Teatrului Anton Pann încă de la debut cu rolul din spectacol Femei/Bărbați, regia Vlad Massaci. Cât de curând îl vom vedea în “Toate Lucrurile Minunate” de Duncan Macmillan, regia lui Adrian Roman.

Activitățile nu se opresc aici. Iulia Antonie și Radu Constantinov, actori din vechea gardă a Teatrului Anton Pann, sunt cuprinși și ei în alte două spectacole. În data de 17 mai, vor prezenta la cea de a VII- a ediție a manifestării “Rotonda Plopilor Aprinși” spectacolul “Crize” de Mihai Ignat, regia Bogdan Tudor Pelerin, spectacol care se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Râmnicului (15-19 mai). Pe 19 mai, celor doi li se va alătura Adrian Roman și Vasile Marinoiu care, împreună vor susține un spectacol lectură în cadrul Festivalului de dramaturgie “Goana după Fluturi” eveniment organizat împreună cu Centrul Județean al Creației Vâlcea.
O săptămână plină la care se adaugă și ziua de sâmbătă 20 mai când, la sediul Teatrului Anton Pann vor avea loc alte două spectacole. De la ora 11.30 cei mici și nu numai pot vedea sau revedea “Căsuța Prietenilor”, iar de la ora 19.00, în Sala Studio “Crize” un spectacol de la care unii dintre dumneavoastră vor învăța cum pot sau nu, să-și rezolve problemele care se ivesc de a lungul anilor într-un cuplu. Cu drag în tot ceea ce fac pentru publicul spectator, noi le dorim succes și spor în toate.

Daniela Stefanescu
PR Teatrul Anton Pann