Activitate intensă la Biblioteca Tomșani

Într-o comună îndepărtată de Municipiul Râmnicu Vâlcea, dar la doar o aruncătură de băț de Horezu, funcționează o bibliotecă publică locală care are o activitate cu adevărat interesantă. Asta și pentru că administrația locală condusă de cel mai longeviv edil din județ, Dumitru Pearcu, acordă o atenție deosebită educației tinerilor.


Nici nu avea cum să fie altfel în condițiile în care Pearcu a mers la primărie de la catedra de învățământ. De curând, elevii Școlii Gimnaziale Foleștii de Sus, însoțiți de doamna profesoară Camelia Nițu au putut viziona ecranizarea operei “Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Probabil vă dați seama care a fost atmosfera în rândul tinerilor care au urmărit aventurile lui Nilă din Humulești, probabil cel mai frumos personaj al copilăriei tuturor românilor. Și nu este singura activitate desfășurată în biblioteca din Tomșani. În cadrul Clubului Tomșani Coding Kids Club- clubul micilor coderi de la Biblioteca Publică Locală Tomșani, copiii vin de două ori pe săptămână conform planificării pentru rezolvarea activităților în cadrul proiectului. Biblioteca din Tomșani, în parteneriat cu Școala Gimnazială Foleștii de Sus, a organizat activitatea cu tema “Legenda Mânăstirea Argeșului şi mitul jertfei pentru creaţie”. Irevocabil legată de impresionanta Mănăstire Curtea de Argeş – ctitorie a domnitorului Neagoe Basarab, aparţinând secolului al XVI-lea, legenda poartă în ea unul dintre miturile fundamentale ale poporului român, acela că nimic nu se poate clădi şi nimic nu poate rezista dacă nu are la bază un sacrificiu.
Tot zilele trecute, la Biblioteca Publică Locală Tomsani, elevii Școlii Gimnaziale Foleștii de Sus, însoțiți de doamna profesoară Camelia Nițu au vizionat “Legenda lui Romulus și Remus”- Legenda întemeierii Romei și pentru câteva ore elevii s-au “teleportat” în Capitale Italiei de pe vremuri. (G.C.)