Acțiune de amploare a cercetaşilor la Căciulata, Ocnele Mari şi Vidra

În perioada 2-5 februarie, la Căciulata, Ocnele Mari şi Voineasa se va desfăşura o importantă acţiune cercetăşească, organizată de Grupul de Iniţiativă Lupii Ageri Popeşti-Leordeni, în parteneriat cu Federaţia Română de Orientare Sportivă, Eco Sport Rm. Vâlcea, Salvamont Rm. Vâlcea, Listafirme.ro şi Syngenta România. Invitat special este Centrul Local Mircea cel Bătrân Rm. Vâlcea, unul dintre cele mai vechi centre de cercetaşi din România.

În afara aprofundării cunoştinţelor cercetăşeşti, Lupii Ageri Popeşti-Leordeni organizează împreună cu Eco Sport Rm. Vâlcea şi Cupa Oltului la Orientare Sportivă, stabilită pe 5 februarie, în Salina Ocnele Mari, De asemenea, este programată și o insolită acţiune în Muntele Noptesei, în apropiere de Vidra. Acolo, împreună cu Salvamont Vâlcea, copiii vor învăţa lecţii de prim ajutor la săniuş şi schi, dar şi cum se construieşte un iglu, plus multe alte activităţi interesante.De asemenea, în ultima zi a programului, pe 5 februarie va avea loc ceremonia depunerii de Promisiune pentru cercetașii începători.
De remarcat faptul că Grupul de Iniţiativă Lupii Ageri Popeşti-Leordeni este condus de ziaristul vâlcean Ovidiu Ciutescu, stabilit de câțiva ani în Capitală.