Accident la Pietrari provocat de un şofer “ameţit” şi cu permisul suspendat

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Horezu au fost sesizați în noaptea de 9 spre 10 iulie, ora 01.24, prin SNUAU 112 cu privire la faptul că, pe DN 67, pe raza comunei Pietrari, un autoturism a pierdut controlul direcției de deplasare și s-a răsturnat înafara părții carosabile.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că, pe DN67, km 165+150 m, în afara părții carosabile, în partea dreaptă a sensului de mers, în directia Rm. Vâlcea, se afla răsturnat un autoturism, iar în acesta se aflau 3 persoane, toate din comuna Slătioara, acestora fiindu-le acordate îngrijiri medicale de către membrii unui echipaj de ambulanță, refuzând însă să fie transportați la o unitate spitalicească pentru investigații medicale suplimentare.
În urma verificărilor, polițiștii au constatat că șoferul autoturismului implicat în evenimentul rutier se afla sub influența băuturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, în urma testării constatându-se că bărbatul avea o concentratie de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat, nefiind de acord cu prelevarea de probe biologice.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției, s-a constatat că șoferul avea dreptul de a conduce suspendat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul fără a deține permis de conducere și refuz sau sustragerea de la prelevarea de probe biologice.